31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşen Mahalli Seçimlerde 357 oy fark ile Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman’ın aldığı oylara itiraz eden Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın İlçe Seçim Kurulu’na 02.04. 2019 Salı günü öğleden sonra yaptığı itiraza, İlçe Seçim Kurulu’nun ‘Kısmen İtirazın Kabülü’ ile ettiği süreç sonlandı.    

  03. 04. 2019 günü kararını açıklayan İl Seçim Kurulu, 332 oy farkla, Cumhuriyet Halk Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’ın seçimi kazandığını duyurdu.

Salman ‘Oy farkı, 357’den 332’ye düştü’

  Bu sonuca göre Yalova Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Parti Vefa Salman adliye bahçesinde açıklama yaptı.

  Salman, ’Yaptıkları itiraz seçim sonucuna etki yapmadı. CHP’yle AK Parti arasındaki fark 357 oy idi. İtirazları sonucu arada ki fark 332’ye indi. Değişin bir durum yok’ dedi.  

‘Ben bu Yalova için ölürüm. Ben bu Yalova’ya aşığım. Yalova’nın huzuru, Yalova’nın katma değerinin artması için varım’ diyen Salman, ‘Yalova, sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın en güzel kenti. Dünyada bir cennet varsa orası Yalova’dır. Yalova’nın modern ve çağdaş bir kent olması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti olarak kalması için mücadele ettik. Yalova’da huzur kazandı, sevgi kazandı, barış kazandı. Adım olduğu için değil, VEFA kazandı’ şeklinde konuştu.

Güleç, ‘2. Dönemimiz, Yalova’ya hayırlı olsun’ 

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, yaptığı açıklamada, ‘2. Dönemimiz Yalova’mıza hayırlı olsun’ şeklinde konuşarak, ‘Belediye Başkanımız Vefa Salman ile birlikte kentimize gece gündüz demeden hizmet ettik. Her mahallemize, her sokağımıza emek verdik, her kesimden insana çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden dokunduk ve 5 yıllık emeğimizin karşılığını, Allah’ın izni sizlerin desteği ile yeni bir dönem ile taçlandırdık. Tüm hemşerilerimizin emeklerine teşekkür ediyorum’ dedi.