Çiftlikköy Kültür Merkezi'nde yapılan, CHP 10. Olağan Çiftlikköy İlçe Kongresi'ne partililerin yanı sıra Yalova Milletvekili  Muharrem İnce, İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan katıldı. Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler'in açılış konuşmasıyla başlayan kongrede divan kurulu oluşturuldu. 

Divan kurulu başkanlığını, Yalova İl Genel Meclisi Üyesi, Bahar Doğan, Divan 2. Başkanlığını Mehmet Özçelik ve Divan yazmanlığını Birgül İnce yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kongrede faaliyet raporları okundu.

Kongrede söz alan Milletvekili Muharrem İnce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnce yaptığı konuşmada; “Bir insan koluna 1 milyonluk saati nasıl takar? Dünyalar benim olsa, 1.404 lira ile geçinen insanlar varken, o saati koluma takamam. Hele hele rüşvet parasıysa. Bunlar hep adamlarıydı. O 4 bakanı gelip mecliste akladılar. Biz yargılansınlar, Yüce Divana gitsinler dedik. AKPartililer gerek yok dedi.

IMF'ye borç verecek düzeydeyiz biz diye bağırıyorlar. Doğru, haklılarmış. Ama Türkiye'yi kast etmiyorlarmış, kendilerini kast ediyorlarmış. Kendileri, IMF'ye borç verecek kadar çalmışlar. Bunun bedeli var. Biz büyük bir devletiz merak etmeyin“ şeklinde konuştu.

İnce ‘Yemeği kim yediyse hesabı o ödeyecek’

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen Muharrem İnce, kendisi ile ilgili bir konuya değinerek, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü;  “1910 senesinde Yunanistan'ın Selanik Vilayeti'nde dedemin dedesinin keçilerine, Yunan jandarması el koymuş, 2017 senesinde bu belgeyi buldum ben. Bunun devlette kaydı var merak etmeyin. 'Sıfırla oğlum kaydı var, ayakkabı kutusunun kaydı var, yatak odasındaki kasaların kaydı var merak etmeyin. Bir gün hesap verilecek. Yemeği kim yediyse, hesabı o ödeyecek.

Milli meseleymiş bu. Saat çalmak ne zamandan beri milli mesele oldu. Kim yaptıysa gitsin hesabını versin. Türk Bayrağı'nın önünde poz verdirdiler Zarrab'a, vatandaş yaptılar, 'hayırsever işadamı' dediler. Şimdi ne oldu? İtirafçı oldu, anlatıyor tek tek. 35 yaşındaki çocuk, koskoca devleti satın almış. Yazıktır, günahtır. Utanmadınız mı hiç? Ne kadar verdin diyor savcı, 45-50 milyon euro verdim diyor. 45 mi 50 mi? Arada 5 milyon euro var. 25 milyon lira yapar. Şu salonu toplasak bizim servetimiz 25 milyon yapmaz. Adam hatırlayamıyor"  ifadelerini kullandı.

İnce, “Ne notası, müzik notası mı"

Türkiye'nin,Amerika ile yaşadığı krizin ilk kriz olmadığını hatırlatan İnce, "Amerika ile ilk kez aramızda kriz yaşanmıyor. Cumhuriyet 1923'te kuruldu. 23'ten sonra hemen 26'da ilk krizi yaşadık Amerika ile. Tarsus'ta, Kayseri'de, Gaziantep'te Amerikan okulları vardı. Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkınca bu okullar kapatıldı. Amerika ile krizi yaşadık.Kıbrıs'ta yaşadık, hatırlayın. Bu bizim ilk krizimiz değil. Amerika ile Türkiye arasında bir problem olduğunda tabii ki Türkiye'nin yanında oluruz. Bundan yana kimsenin kuşkusu var mı?

Ama Obama'nın sesini özledim diyen sensin, terörle mücadele konusunda, 'Bush'un gözlerindeki kararlılığı gördüm' diyen sensin, Irak'taki Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ediyorum diyen sensin, Amerika'nın Ortadoğu'da stratejik ortağıyız biz diyen sensin, ama çuval geçirildiğinde askerimizin başına 'nota verecek misin" diye CHP sorduğunda, “Ne notası, müzik notası mı" diyen sensin. Ama Reza Zarrab için nota veren de sensin. Senin derdin ne? Senin derdin milli menfaatler mi, yoksa bakanlarının çaldığı paralardan zor durumda olmak mı. Biz, Türkiye'nin tabii ki yanındayız ama koluna 1 milyon liralık saat takanlarla işimiz olmaz. Çikolata kutusunun içinde dolar götüren insanlarla işimiz olmaz. 30 yaşındaki çocuğa kendini teslim edenlerle işimiz olmaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, yapılan kongrede tek liste ile aday olan mevcut başkan Nedim Güler, delegelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi.