İnce yazılı açıklamasında; “Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 12.02.2013 
Yalova’da şehir içi nakliyecilik yapan yıldızlı K1 yetki belgesi sahibi nakliyecilerimiz Yalova’nın küçük bir il olması, en uzak mesafenin 70 km’yi geçmemesi nedeniyle mağdur olmaktadır. 
  Küçük illerde yıldızlı K1 yetki belgesi sahibi nakliyecilerimiz sorun yaşamaktadır. İl sınırları dışına yük taşıyamaması, nakliyecilerimizi mağdur etmektedir. Yalova’ya 21 km mesafedeki Orhangazi, 35 km mesafedeki Gemlik gibi yakın ilçelere yük taşımaları yasaktır. 
  Büyük illerde yıldızlı K1 yetki belgesi sahibi nakliyecilerimiz bu sorunu yaşamamaktadırlar. Yetki belgesi harçlarının yüksekliği de dikkate alındığında, nakliyecilerimizin mağduriyeti daha da artmaktadır. 
  Bu değerlendirmeler ışığında; Yalova gibi küçük illerde yıldızlı K1 yetki belgesi sahibi nakliyecilerimizin mağduriyetini çözmek için, il sınırları kısıtlaması yerine, mesafe kısıtlaması yapılması yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” şeklinde soru yöneltti.