İYİ Parti Yalova 1. Olağan il kongresi yapıldı. Kongrede tek aday olan Ünlem Üstel yeniden İl Başkanı seçildi.

Yalova Belediyesi meclis salonunda yapılan kongrede divanın oluşmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşu yapılarak istiklal marşı okundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunmasının da ardından, Faaliyet raporları, mali raporlar ve tahmini bütçenin oylaması yapıldı. 

Kongrede konuşma yapan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu teşkilatlandırma çalışmasının çok hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Siyasi partilerin seçime girmesi için yapması gereken bütün şartları yerine getirdiklerini belirten Nuhoğlu, “Şuanda 75 il teşkilatımız bulunuyor. Siyasi partiler kanuna göre bizden önceki partiler ne yaptıysa bizde onu yaptık. Yarıdan 1 fazla il yani 41 ilde teşkilat kurmak gerekiyor. O illerin merkez ilçe dahil 3/1 ilçesinde teşkilat kurmak gerekiyor ve büyük kongreyi yapmış olmak gerekiyor. Onun üzerinden 6 ay geçince bir siyasi parti seçime katılma hakları kazanır. Biz bu hususları Aralık ayında tamamladık. 2 hafta önce ilçe kongrelerimizi tamamladık. Bu hafta da il kongrelerimizi tamamlıyoruz.” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Ünlem Üstel de yaptığı konuşmada, çok kısa bir zaman olmasına rağmen bütün teşkilat çalışmalarının ve ilçe kongrelerinin tamamlandığını söyledi. İyi Partinin Türkiye’nin geleceğinin aydınlık yüzü olduğunu belirten Üstel, “İyi Parti kişisel menfaatlerin değil, tüm insanların menfaatini gözeten partidir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin önderliğinde oluşturulan bu kurtuluş hareketi siyasetin çirkinliğini ortadan kaldıracak, insanların siyasete bakış açısını değiştirecektir. Ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı bir toplum isteyen herkesi adil seçim, adil yönetim, adil isteyen herkesi, parti devleti değil hukuk devleti isteyen herkesi, ekonomik kalkınma isteyen herkesi İyi partiye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurucu başkan Ünlem Üstel yeniden il başkanlığına seçildi.

Kongreye, YTSO Başkanı Tahsin Becan, çok sayıda STK ve oda başkanları da katıldı.

Haber / Foto. Yunus Ozan SÖYLER