Abdulhafız Karadağ Altınova Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti ilçe Başkanı Hasan Zafer’e Altınova AK Parti İlçe binasında adaylık belgelerini verdi.

  Kalabalık bir medya mensubunun takip ettiği aday adaylık başvurusuna, AK Parti Altınova Yönetim Kurulu Üyesi ve Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz yer aldı.

  Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer’e müracaat için gerekli belgelerini sunan Karadağ’ın belgeleri aldıktan sonra Zafer yaptığı konuşmasında; “Ülkemize, Altınova ilçemize hayırlı olur inşallah. Bu bir süreçtir, bir yarıştır. Bir kişi bu yarıştan birinci çıkacaktır. Diğer aday arkadaşlarımız ile de birlik beraberlik içerisinde bir seçim geçiririz inşallah” dedi.

   Altınova Belediye Başkan aday adayı Abdulhafız Karadağ Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer’e ilçe binasında yaptığı müracaat sonrası yaptığı açıklamada; “Bugün burada aday adaylığı başvurumuzu yapmak üzere, Sayın İlçe Başkanımız Hasan Zafer’e evraklarımızı teslim ettik. Siz değerli basın mensuplarının huzurunda aday adaylığımız kabul edildi.

   Altınova’ya Belediye Başkan aday adayı olmak, bir hizmet yarışıdır. Sayın Genel başkanımızın görevi tebliğ ettiği kişi etrafında hep birlikte toplanırız. Sonuçta burada partimizin, Altınova’mızın ve Altınovalıların çıkarları doğrultusunda; Altınova için neler yapabiliriz? Nasıl hizmetler yapabiliriz? sevdası içerisinde olacağımızdan şüpheniz olmasın.

   Mevcut Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral, Altınova için hakikaten çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Kendisi Altınova’da 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapmakta, şahsiyet olarak beyefendi bir insandır. Aynı zamanda hizmetleri noktasında Altınova’ya katma değer katmıştır; ancak Altınova’nın gelişimi ve değişimi ile birlikte yeni sorunlar da oluşmuştur. Bu yeni sorunların çözümü noktasında biz, biraz daha farklı vizyon getirmek düşüncesindeyiz. Buranın öncelikle istihdam, ekonomik ve iktisadi kalkınmasına biraz daha farklı bir boyuttan bakarak, daha kapsamlı bir şekilde büyümesi noktasında çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk noktasında hizmetler yapmak istiyoruz. Sosyal projeler oluşturup vatandaşlarımıza yine bu noktada çalışmalar yapıp çevremize, Altınova’mıza katkı sağlayacağız. Başkan Oral’ın yarım bıraktığı projeleri devam edecek şekilde bir katkı sunmayı düşünüyoruz.

   Her şey Altınova, Altınovalılar için. İnşallah Rabbim nasip eder; ama bunun ötesinde başka arkadaşımızı layık görürlerse, onun etrafında yine aynı şekilde üzerimize düşen görevi yapacağımızı belirtmek isterim” dedi.

  Başvurunun ardından basın mensuplarıyla Ova Et Tesislerinde öğlen yemeği yiyen Abdulhafız Karadağ, aday adaylık çalışmalarına start verdiklerini söyledi.  

Abdulhafız Karadağ kimdir?

   1972 yılında Erzurum’da doğdu. Orta öğrenimini Karamürsel’de tamamladıktan sonra Refah Partisi’nde aktif siyasete başlayarak çeşitli birimlerde görev yaptı.

   1994 yerel ve 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi’nde seçim karargah başkanlığına getirilerek Altınova SKM Başkanı unvanıyla partisini ilçede seçimlere taşıdı.

    Yalova’da oda ve derneklerin kurulmasına ön ayak oldu. 1995 yılında tahsil hayatını tamamlamak üzere Almanya’ya gitti. Burada öğreniminin yanı sıra ticarete başladı, akabinde 2005 yılında İstanbul’da ihracat şirketi kurup Türkiye’nin ihracatının büyümesine, dünya pazarında hak ettiği yere kavuşmasına ve birçok markanın uluslararası pazarda markalaşmasına katkıda bulunarak, 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye’nin toplam ihracatında kendi alanında ilk dörde girdi.

   Almanya’da iş adamlarını bir araya getirerek MÜSİAD‘ı kurarak, kurucu başkanlığını üstlendi.

   2009-2012 DEİK-DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) Avrupa Yönetim Kurulu üyeliğine delegelerin oyuyla seçilerek Türk diasporasının güçlenmesi, toplumumuzun bilinçlenmesi, girişimci Türklerin desteklenmesi ve istihdam konularında çeşitli çalışmalarda bulundu.

   Türkiye ve Almanya’daki ticaret odalarıyla yakın ilişkiler kurarak fuarlar vesilesi ile iş adamlarına rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Eski adı UETD olan (Avrupa AK Parti) UID Aşağı Saksonya kuruluşunda bulundu.

    7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

    1 Kasım 2015 seçimlerinde 109 bin seçmenin bulunduğu Aşağı Saksonya Eyaletinde AK Parti SKM Başkanlığı yaptı.

    Almanya dış ticaret eğitimi öğrenimini tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

    Almanca ve İngilizce bilmekte olan Karadağ ayrıca orta düzeyde Arapça bilmekte, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter