CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, İl ve İlçe Yöneticileri ile Gençlik ve Kadın Kolları üyelerinden olaşan 20 kişilik grup, parti okulu eğitici sertifikalarını Ankara’da düzenlenen törenle aldılar.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın sorumluluğunda yürütülen, Eğitici Eğitimi’ne katılan Türkiye genelinden yaklaşık iki bin üye için Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi'nde düzenlenen katılım belgesi dağıtım töreni yapıldı. 
  Sertifika dağıtım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, projenin hayata geçmesi için 3 kişiyle yola çıktıklarını, bugün bu sayının 2000 kişiye ulaştığını belirterek; “Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde artık eğitmenimiz olacak, siyasal bilincimiz, ortak aklımız olacak'' dedi.
  Parti içi eğitimlerin önemini vurgulayan CHP İl Başkanı Özcan Özel, Ankara’da gerçekleşen sertifika dağıtım töreni hakkında bilgilendirmede bulunarak, parti içi eğitimlerin önemini vurguladı.  
Özel, demokrasinin gelişmesinde yeni siyasi ufukların açılmasında üyelerin bilinçlendirilmesine yönelik eğitim programının Yalova’da da devam ettiğini, il, ilçe yöneticileri ile gençlik ve kadın kolları üyelerinden olaşan 20 üyenin, “Parti Okulu Eğitici” sertifikalarını aldıklarını söyledi.
  CHP eski Genel Merkezi’nin 9 Eylül 2011'de eğitim merkezine dönüştüğünü sözlerine ekleyen İl Başkanı Özcan Özel, burada başlayan eğitimlerde önemli mesafe aldıklarını, çağdaşlaşma yolunda hedef ortaya koyan bütün ülkelerin eğitimi ön planda tuttuklarını belirterek, sertifika alan parti üyesi arkadaşlarını kutlayarak verecekleri katkılardan dolayı başarılar diledi.
 
  “CHP'li olmak için, mangal gibi yürek gerekir'”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında; ''CHP'li olmak için insanda mangal gibi yürek gerekir. Güçlü, kararlı olmak gerekir. Türkiye'nin siyasi tarihine bakın çöp sepetinde belki bine yakın parti görürsünüz, ama bugüne kadar ayakta kalan, onuruyla kalan, dünya siyasi tarihinde de ender olan siyasal partilerden birisidir CHP’dir.
Bizim parti kültüründe dayanışma, halka adanmışlık, halk için çalışmak vardır, bizim parti kültürümüzde kendimiz için değil, halk için mücadele etmek vardır. Bu parti kültüründe dedikodu yoktur, bir birlerinin açıklarını arama yoktur.'' Şeklinde konuştu.