CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, 2019 Yeni Yılda tüm dünya insanlığına barış, sağlık dolu, mutlu yıllar getirmesi dileğinde bulundu.

   Koçak yeni yıl mesajın 2018’in ülkemiz için pek verimli geçtiğinden bahsedemeyiz. Ekonomik ve siyasi anlamda da “halkımıza yaşatılan hüzün verici anlar belleklerde uzun zaman kalacak niteliktedir. Ekonomik erozyonun tahribatını onarmak zaman alacak gibi görünüyor. Dileğim halkımızın özellikle dar gelirle geçinmeye çalışan halkımızın bu tahribatı 2019’da daha az yaşamalarıdır. Özellikle kadınlarımız bunun bedelini omuzlarında en fazla hisseden insanlardır. Ellerindeki kıt bütçeyle koca bir ayı geçiştirmeye çalışmaları iktisatçılarımızın açıklamakta zorlandıkları anlardır. Halkımızın bunaldığı bu günlerde geçecektir. Özellikle gençlerimizin geleceğini değerlendirmekte zorlanıyoruz.  Hangi birinden başlasak, eğitim mi, iş hayatları konusunda mı? Ülke gençliğinin (15-24 yaş) işsizlik TÜİK rakamlarıma göre 2018 Eylül ayı itibariyle %21.6 olarak gerçekleşti. Bu oran yine devletin TÜİK rakamlarıyla üniversite gençliğinde işsizlik daha yüksek oranlarda seyretmektedir. Bütün bunlara en fazla üzülen anne ve babalar olmaktadır. Yıllarca evlatlarını yemeyip-içmeyip bin bir zahmetlerle okutan aileler çocuklarının gelecekleri konusunda kara kara düşünmektedirler. Bu tablonun acilen ters-yüz edilmesi gerekmektedir. Bunun da şimdiki mevcut iktidarın kadrolarıyla yürütülmesi imkansızdır.

  En kısa zaman içerisinde bu iktidardan kurtulmak zorundayız. Popülist ve günlük siyasi manevralarla günü kurtarsanız bile geleceğin damla damla yok edilmekte olduğunu halkımızın artık gördüğüne inanıyorum. 16 yıllık iktidarın metal yorgunluğunun tüm bedenini sardığını görüyoruz. Yorgunluk alametleri baş göstermişse o kişiyi halkımızın 31 Martta sandıkta kenara çekip dinlendirme zamanı gelmiştir. Gençlerimiz, çocuklarımız adına bunu yapmak zorundayız” diyen CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak mesajını şu satırlarla tamamladı. “Önümüzdeki yıl 31 Martta çok önemli bir Yerel Seçim gerçekleştireceğiz.  Bunun ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkmalıyız. Geleceğimizi çaldırtmamak için gençlerimiz, çocuklarımız için bu seçimler önemlidir diyorum. Tekrar dünyamız ve Yalova’mız için 2019 da sağlıklı, mutlu, barış içinde, bereket dolu bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.