Programa Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nur Koçak, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Yalova Bölgesi 2.'nci sıradan Milletvekili adayı Ertan Şener, Yalova Belediye Başkanı Vekili Adil Ürekli, Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık İlçe Başkanı Ali Zara, Çınarcık Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık Belediye Başkan Adayı Avni Kurt, partililer ve vatandaşlar katıldı.


 Koçak, ‘Kurt, 5 yılda halkın sevgisini kazandı’

Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık İlçe Başkanı Ali Zara’nın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Nur Koçak, ’Beş yıl boyunca belediye başkanlığımızı yapan ve görevini en iyi şekilde yerine getirip halkın sevgisini kazanan Avni Kurt, tekrar ilk gün ki aşkla yeni bir beş yıla sloganı ile Çınarcık halkına hizmet etmeye taliptir. Avni Kurt’un ve belediye meclis adaylarının Çınarcık halkı için en iyi şekilde çalışacağına ve Çınarcık halkının başarılı başkanına sahip çıkacağına inancım tamdır’ ifadelerini kullandı.

 Özel, ‘Ne söylediysek onu yaptık’

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel yaptığı konuşmasında, ’Öncelikle Çınarcık’ın emekçi kadınlarımızın ‘Kadınlar Günü’ kutlu olsun. Çınarcık’ın güler yüzlü insanları sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Biz bu zamana kadar ne söylediysek onu yaptık, kimseyi ötekileştirmedik, ötekileştirmeyeceğiz. Avni Kurt, görevini en iyi şekilde yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Çınarcık halkı her zaman olduğu gibi yine Avni kardeşimize sahip çıkarak onun yanında olacaktır. Buna yürekten inanıyorum’ dedi.

 ‘Kapıları kitli, anahtarları olmayan bir belediye teslim ettiler’

  ‘İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde hep beraber yine çalışacağız, Çınarcık’ı hak ettiği yere getireceğiz, Çınarcık Türkiye’de parmak ile gösterilen bir ilçe olacak. Zaten çalışmalarımız, yaptıklarımız, projelerimiz, ödüllerimiz ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor’ diyerek sözlerine başlayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ’Bizler göreve geldiğimiz zaman Çınarcık Belediyesinin 11 Milyon TL geliri varken 53 Milyon TL’lik borcu vardı. Biz bu borcu yapılandırdık ve ödüyoruz. Göreve geldiğimizde belediye binamızın kapıları kitliydi ve anahtarları yoktu, içeride ki manzarayı gördüğümüzde şaşırdık. Her şey sökülmüştü, bir şeyler kaçırmış gibiydiler. Sonra öğrendik ki belediyemizin ne iş arabaları varmış ne de başka bir şeyleri.

  Göreve geldiğimiz zaman belediye çalışanları aylarca maaşlarını alamamışlardı. Şu an maaşını alamayan hiçbir arkadaşımız yok ve senelerdir ikramiyelerinide tarihinde ödemeyi başardık.

Kurt, ‘Çöp dağları ve koku vardı’

Çınarcık ilçemizde, çöp dağları vardı. İnsanlar kokudan sokaklarda yürüyemiyorlardı. Belediyemizin tek bir aracı bile yoktu, hep kiralanmıştı. Şu anki konumuyla eski konumunu kıyasladığımızda Çınarcık Belediyesi üç kat büyümüş ve gelişmiştir.

Kurt, ‘Su altı yapılarımızı yeniledik’

 Su altı yapılarımızı tamamen yeniledik. Hasanbaba Mahallesi’nde 2500 tonluk su deposu inşa ettik. Şu anda cep telefonundan elektronik sistemle tüm depolarımızı gözlemleyebiliyoruz.

 Kurt, ‘5 yılda ödüllere doyamadık’

Belediyemize otuzun üzerinde araç kazandırdık, borçlarını ödedik, hayvan dostlarımıza sahip çıktık, parklarımızı yeniledik, tarihin en büyük asfalt hamlesini yaptık, itfaiye binamıza bir tane yangın elbisesi bulunmuyordu ve biz 30’un üzerinde yangın elbisesi aldık, 5 yılda ödüllere doyamadık, yurt dışında üç yurtiçinde bir tane olmak üzere dört şehir ile kardeş şehir protokolü imzaladık.

 Kurt, ‘  ‘Hoş geldin bebek projesini siyaset konusu yaptılar’

 ‘Hoş Geldin Bebek Projesi’ kapsamında ziyaretlerimizi yaptık ve bebek mamaları üzerinden bu olayı siyasete dönüştürdüler. Kimse kusura bakmasın ama hiçbir insan bebek mamaları üzerinden siyaset yapamaz. Bizler çevremizde gördüğümüz, belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi annelere ‘Hoş geldin Bebek Projesi’ kapsamında yardımlarımızı düzenliyoruz.

  Şu anda herkes bir şeyler söylüyor ama biz gerçekleri konuşmak zorundayız, biz gerçekleri konuşmazsak benim burada yürüyecek yüzüm olmaz, bulunduğumuz sorumluluk çok önemli, biz günümüzü gün etmek için değil memleketimize hizmet için buradayız’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Çınarcık Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık Belediye Başkan Adayı Avni Kurt, Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Adayların sahneye davet etti. Tek tek sahneye davet ettiği adayları kutlayan Kurt, toplu çekilen fotoğrafın ardından aday ve tanıtım toplantısı sona erdi.