AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak revizyon imar plan değişikliğine Yalovaspor tesisleri ve Atatürk Stadının olduğu noktanın kent meydanı olarak işlenmesi yönünde mecliste oy kullanacaklarını duyurmuştu. Bu kararla ilgili detaylı bir açıklama yapan Öztabak kimsenin bu karardan endişe duymamasını istedi. Öztabak 3 madde halinde kararın Yalova'ya olan faydasını özetledi. Öztabak açıklamasında şunları dile getirdi;

 

Bu kararı alırken hem şehrimize çoğu ilde bulunmayan 70 bin metre karelik bir şehir parkı kazandırmayı, hem de Yalova halkını endişelendiren 3 konuya çözüm getirmeyi amaçladık.

 

 

1 - ALDIĞIMIZ BU KARAR İLE 70 BİN METRE KARE TOPLANMA ALANI ÜRETİYORUZ.

Meydan kararımızın ardından bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığımızı görüyoruz. Yaşanılabilecek doğal afetlerde toplanma alanı olduğunu aynı şekli ile kalmasını söylüyorlar. Bizim kararımızdan önce orası konut alanıydı ve emsali 2 idi, yani oraya 7 katlı 1400 daireden oluşan beton bloklar yapılabilirdi. Bu kararımızla betonlaşmanın önüne geçtik. 99 depreminde kullanılan alan 20 bin metre kareyken, bunu 70 bin metre kareye çıkarıyoruz.

2 - YALOVA SPOR VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN TESİSLERİ Nİ KORUYACAĞIZ.

ALDIĞIMIZ BU KARAR İLE TAPUSU BELEDİYE YE AİT OLSA BİLE YALOVASPORUN YUVASI OLAN TESİSLERİN VE AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZİN KULLANDIĞI TESİSLERİN

Aldığımız bu karar ile tapusu belediye ye ait olsa bile Yalova spor un yuvası olan tesislerin ve amatör spor kulüplerimizin kullandığı tesislerin kalıcı olmasını sağladık, çünkü 70 bin metrekarelik bir meydan içinde 2100  metre kare kapalı olmak şartıyla spor tesisleri yer alabilir. konut olarak kalsaydı her an yapılaşma ya müsait bir alan olarak kalacaktı.

3 - YALOVA BELEDİYESİNİN EKONOMİK OLARAK KÖTÜYE GİDİŞİ DE BU KARARI ALMAMIZDA ETKİLİ OLDU.

Bildiğiniz gibi bu alanın Yalova sporun tesislerinin bulunduğu 10.000 metre karesi Yalova Belediyesinin mülkü, ve orası da konut alanıydı,  yani her an satılma riski vardı. AK Parti gurubu olarak böyle bir satış kararına izin vermeyiz ancak, Belediye yönetimi her ne kadar bundan önce de izin vermemiş olsak da, bir yöntem geliştirdiler, önce alacaklı taşeronlara icra koyduruyorlar, sonrada icrayla satılırsa kamu zararı oluşur, izin verinde ihaleye çıkıp satalım diyerek bizi ikna ediyorlardı. Fakat bakıyoruz ki yapılan ihalelerin genelinde rekabet şartları oluşamamıştır ki, değerinin üstünde satışlar gerçekleşmemiş. Satılacak başka yer de kalmamış. konut olarak kalması halinde veya spor tesis alanına dönmesi halinde buraya da önümüzdeki süreçte icra konulabilir. Çünkü Yalova Belediyesi  ekonomik olarak her geçen gün kötüye gidiyor.Bu alanı da bu sebeple meydan olarak plana işliyoruz ki meydan olan bir alana icra konulamaz ve biraz önce ifade ettiğim gibi orada Yalova spor tesislerinin bulunmasında da yasal olarak bir sıkıntı yok.