Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Topçular açılış konuşmasında, ‘MHP’nin bittiğini söyleyenler gelip bu salonu görsünler. MHP, küllerinden yeniden doğuyor’ şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Hasan Topçular konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘İl olduğumuz günden beri hak ettiği yerde olmayan Türkiye’nin en güzel ili Yalova. Önceki seçimlerde 2 tane milletvekili meclise gönderen Yalova. Ama bir türlü gönderdiği milletvekilleriyle, Yalova’yı temsil edilemeyen Yalova. Şimdi bu umutsuzluğun artışıyla beraber, Yalova’nın milletvekili sayısı 3’e yükseldi.

Herkes diyor ki,‘1 tane biri alır, 1 tane biri alır, 1’i de MHP alır’ Yalova o günden bu güne hak ettiği yerde olmadığı apaçık ortadayken, 3’nü de MHP alsa ne olur?Şimdi bizi bölmek için, bir dünya oyunlar yapılıyor. Dediler ki,‘Milliyetçi Hareket Partisi’nden 258 tane Yalova’dan istifa var’1 yıllık istifaları gittim ilçe seçim kurulundan aldım. 2 gün öncesine kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nden1 yıl içerisinde istifa eden kişi sayısı52. Ancak sayı bu iken, 2 buçuk ay içerisinde Milliyetçi Hareket Partisine katılım 1200 kişiyi bulmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni bitirmek isteyenler var. Herkes haddini bilecek. 35 tane milletvekilimiz var mecliste. 35 tane milletvekiliyle ülkenin yönetimine yön veriyor MHP’ şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye alkışlar eşliğinde gelen, Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy yaptığı konuşmasında;‘ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınmasının Türkiye'yi kıskaca alma, bir sürecidir. Kudüs'ün başkent kabul edilmesi, Tel Aviv'den Amerika Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması hamlesiyle, Suriye'nin geleceği içerisinde kanton bölge yapmak isteyerek, o bölge PKK-PYD-YPG koridoru açmak isteyenler ve dün Barzani'ye kalkışma yaparak bağımsızlık hamlesi yaptırmaya kalkanlar, aynı operasyona, aynı kararlılıkla devam ediyorlar.

Dış politikadaki gelişmelerin Türkiye'yi kıskaca alma süreci olduğu, Türkiye'yi düşürdüğümüz anda, tüm İslam dünyasını düşürebiliriz anlayışının hedefteki ülkesinin Türkiye olduğu gerçeğini unutmayalım'’ dedi.

 

Ersoy, ‘Türkiye'de iktidara oy veren kitle sosyolojisi, günümüzde farklılaştı’
Ersoy; “2002'deki iktidar partisine oy veren sosyoloji ile bugünkü sosyoloji, kendi içerisinde bir dinamizm ve farklılık kazanmıştır. Nedir bu biliyor musunuz? Bu sosyoloji, dün Şivan Perver ile 'negri negri'yi alkışlarken, bugün Mustafa Yıldızdoğan'la Türkiyem’i alkışlıyor. O yıllarda, 'Beyler bu vatan size neyledi' diyorduk Ahmet Şafak'la, haklıymışsınız arkadaşlar, Türk milleti ve Türk devletinin bekası hepimizin her şeyden önceliğidir diyebiliyorlar. Bunu söylerken, 'Biz demedik mi size, geldiniz mi dediğimiz yere’ diye kimseye bu manada nispet yapmayacağız. Neden yapmayacağız biliyor musunuz? 'Önce ülkem' dediğimiz için yapmayacağız. Milliyetçi, ülkücü hareket, yani sizler, tuzun kokmadığının, mayanın bozulmadığının örneği ve memleketin milli mayasısınız” dedi.

Ersoy’un konuşmasının ardından,partililere ve bazı STK başkanlarına, Milliyetçi Harekat Partisi Yalova İl Yönetim Kurulu tarafından, hizmet belgesi ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber-Fotoğraf; Kader Göçer