Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ardından, adayını belirleyen bir diğer parti ise Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

  Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı M. Necati Vural Yalova Belediye Başkanı Adayı Murat Arslanhan ve İl Yöneticisi Bahattin Erbay, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü Yalova’da yayın yapan medya mensuplarının sahip ve yöneticilerine yönelik tanışma ziyaretleri gerçekleştirdiler.

  Mel-Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Gazeteciler Başkanı Ayhan Polat, Çınarcık Gazetesi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Emeni Ballı, Çiftlikköy Gazetesi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Karadeniz Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve yayınların irtibat ofisinde bir araya gelen; Vural, Arslanhan ve Erbay 31 Mart 2019 yılında yapılacak Mahalli Seçimler hakkında görüştüler.

  Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Murat Arslanhan, kentin sorunlarını, Yalova’da yıllardır yaşayan bir kentli olarak çok iyi tespit ettiğini belirterek, ‘Yalova Belediye Başkanlığı yapabilecek kapasite ve donanımdayım. AK Parti ve CHP’nin adayları 5 yıl boyunca denenmiş kişilerdir. Yalova halkı, Yusuf Ziya Öztabak ve Vefa Salman’ın kapasitelerini çok iyi bilmektedirler. Yalova’ya yaptıkları hizmetler ortadadır. Yalova Belediye Başkanlığı’na donanımlı, üretken, kentin sorunlarını bilen, çözüm odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket eden bir belediye başkanı ile sorunların üstesinden gelebilir. Yalova Belediyesi’nin şu an ki mevcut durumdan kurtulması, ancak kaynaklarını doğru kullanmasıyla mümkündür. Yalova Belediye Başkanlığı yapacak kişi, projeler üretebilmeli, üretilen bu projeleri hayata geçerime de ise gayretli, istekli olmalıdır.

  Yalova Belediyesi istenilen biçimde yönetilememektedir. Yalova halkı benim düşündüğüm gibi düşünüyor. AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ile halk arasında kıyaslandığımda, Belediye Başkanı seçilmemde bir sorun görünmüyor. Bu düşüncenin sandığa yansıması için var gücümüzle çalışacağız’ dedi.

  İl Başkanı Vural ise, ‘Seçmen kesimi Yalova’da kemin ne kapasitede olduğunu biliyor. Yalova’yı çok iyi tanıyan, genç ve donanımlı bir aday Murat Arslanhan ile Yalova Belediye Başkanlığını kazanacağımıza, inanıyor, saha çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz’ dedi.

  Yalova medyasına bu seçim sürecinde büyük görevler düştüğünü söyleyen MHP heyetine söylemlerine Polat, ’23 yıldan bu yana yayınlarımızda göstermiş olduğumuz objektif duruşumuzu, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli Seçimleri sürecinde de göstereceğiz. Tüm adaylar Yalova’ya hizmet için bu yarışa katılan çok değerli şahsiyetlerdir. Temennimiz, kazasız, hoş görü ve saygı içinde bu seçim sürecini tamamlamaktır’ dedi.

  Kayıt dışı çalışan yayınlarla hep beraber mücadele edilmesi gerektiğinin altını da çizen Polat, ‘Yerel Medya son zamanlarda büyük bir güç kaybı yaşıyor. Gazetecilik mesleğini layıkıyla yapan emekçi meslektaşlarımızı koruyup kollamak bizlerin görevidir. Bu konuda tüm kurumlara her defasında çağrıda bulunuyoruz. Sizler de kayıt dışı yayınlarla mücadele konusunda yanımızda olun’ dedi.

Haber: Yasemen Yeter