“Yalovaspor bu kentin spordaki markasıdır, siyaset üstüdür, onu siyaseten kullanmak isteyenler o markanın altında ezilir” diyen Koçak; “Esnaf Odalarına yer tahsisinde 17 Meclis Üyesini yok sayanlar, Trafik Komisyonunda oy birliği ile alınan kararı yok sayarak Meclis Üyelerinin itibarını zedeleyenler bugün Belediye’nin 17 Meclis Üyesini dikkate almadığını söyleme gafletinde bulunabiliyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bir açıklamayla yine AKP İl Yönetimi işbaşında” dedi.

“Yalovaspor tektir. Futbol takımı ve basketbol takımı vardır. Konuya vakıf olmadığınız ve siyaseten kullanma gayreti içerisinde olduğunuzun en büyük kanıtı açıklamanızın daha ilk cümlesinde belli” diyerek açıklamasını sürdüren CHP İl Başkanı Koçak şunları dile getirdi; “Bir bayan olarak futbolu masaya yatırıp kentimizin spordaki markası Yalovaspor’umuzun geçmişten bu duruma nasıl geldiğini irdelemeyeceğim. Ancak CHP İl Başkanı olarak bu kentin markasının şuan hiçte hak etmediği yerden yeniden eski günlerine dönmesini konuşmak zorundayım. Basketbol takımının geçmişini bilmiş olsalar böyle bir açıklama yapmazlardı diye düşünüyorum. Ben kendilerine araştırmalarını tavsiye ediyorum. Belediye’nin katkısının bu konuda ne olduğunu bilmeleri adına. Ayrıca yıllardır bu spor dalına sponsor olan ve halende desteğini sürdüren Tuna kardeşleri de kutluyor ve Yalova halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum.”

“Yalova Belediyesi Üzerine Düşen Sorumluluğu Yerine Getiriyor”

“Yalova’da kime sorarsanız sorun Yalovaspor’un şuan olduğu yeri hak etmediğini ve o hep anlatılan şaşalı günlerine dönmesini istediğini söyler” diyen Koçak; “Aynı arzu bizlerde de var. 2014 yılında yerel seçimler sonrasında Yalovaspor başta olmak üzere Yalova’da sporun desteklenmesi için Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman asla sorumluluk almaktan kaçmamıştır. Yalovaspor için yapılabilecek katkı ne ise onu yerine getirmiştir. Yalovaspor en fazla desteği bu dönemde görmüştür. Gıda, konaklama, ulaşım ve nakdi yardım gibi pek çok konuda Yalova Belediyesi’nin ne kadar destek verdiğini Yalovaspor Başkanları, yönetimleri ve Yalovaspor’u yakından takip edenler bilirler. Başkanımız Vefa Salman ve ekibi dün olduğu gibi bugün de yarın da üzerine düşen neyse yapmaya devam edecektir. Yalovaspor yönetimi ile de Belediyemiz zaten sürekli temas halindedir” dedi.

“Mecliste Gereken Cevap Verildi”

“Önerge, 4 Kasım 2019’da Meclis Gündemine alınmak üzere okunduğunda Belediye Başkanımız Vefa Salman gereken cevabı sözlü olarak verdi” diyen İl Başkanı Koçak; “Açılış ve yoklama sonrası AKP Grup Sözcüsü Meclis Gündemine alınmak üzere bir önergelerinin olduğunu belirterek önergeyi okumuştur. Belediye Başkanımız Vefa Salman’da konunun meclis ile alakalı olmadığını, meclisin yetkisi içerisine girmediğini, riyasetin yetkisinde olan bir konu olduğunu Meclis Üyelerine belirterek gerekli değerlendirmeyi riyasetin yapacağını sözlü olarak açıkça beyan etmiştir. Bu meclis tutanaklarında da meclisin video kayıtlarında da yer almaktadır. Asıl üzücü olan ise Esnaf Odalarına yer tahsisinde 17 Meclis Üyesini yok sayanlar, Trafik Komisyonunda oy birliği ile alınan kararı yok sayarak Meclis Üyelerinin itibarını zedeleyenler, kendi meclis üyelerini yok sayanlar, bugün Belediye’nin 17 Meclis Üyesini dikkate almadığını söyleme gafletinde bulunabiliyor olması. O meclis sıralarında oturan her bir üye halkın oylarıyla seçilmiş, onların temsilcileridir ve her birinin fikri bizler için önemlidir. Özgürce fikirlerini beyan etmeleri gerekmektedir. Çünkü bunun adı demokrasidir” dedi.

“Kendi Meclis Üyeleriniz Teslim Etmediklerini Beyan Ediyorlar”

“Bahse konu önerge az öncede belirttiğim gibi sözlü olarak okunmuş ve sözlü olarak cevaplanmıştır” diyen Nur Koçak; “Belediye Başkan Yardımcımız bizzat AKP Grup Sözcüsü Selvet Duman ve Uğur Daban ile görüşmüş kendileri de Kasım Ayı Meclis döneminde önergeyi yazılı olarak teslim etmedikleri belirtmişlerdir. Yazılı önerge Aralık ayı Meclis Toplantısının tamamlanması sonrasında 5 Aralık Perşembe günü AKP Grup Sözcüsü Selvet Duman tarafından ilgili Başkan Yardımcısına teslim edilmiştir. Yaptıkları açıklamayla AKP İl Yönetimi yine yalan beyanda bulunarak halkı yanıltmaya çalışmaktadır. Ancak artık halkımız tarzlarını iyi bildiği için bu tarz söylemlere itibar etmemektedir” dedi.

“Sadece Futbola Değil Sporun Her Branşına Destek Olunuyor”

Gençlerimizin spora yönelmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması için Yalova Belediyesi olarak sporun her branşının desteklenmekte olduğunu belirten Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerek Yalovaspor’a gerek diğer spor kulüplerine gerek ferdi spor branşlarına gerekse Belediyespor çatısı altında faaliyet gösteren 12 branşta 350 sporcuya Yalova Belediyesi destek olmaktadır. Bu yılın başında açılışı yapılan ‘Amatör Evi’ bunun en güzel kanıtlarından biridir. Amatör futbol takımlarına malzeme desteğinin yanı sıra maddi, manevi destekler devam ediyor. Gelen taleplere imkanlar dahilinde cevap veriliyor. Sporun gelişmesi için bu dönemde hazırlanan projeleri de en kısa zamanda hayata geçirmek arzusundayız” dedi.

“Yasal Çerçevede Tesis Devir Edildi”

“Ekim ayı içerisinde Sosyal tesisin işletmeciliğini yapan Hizmet A.Ş. riyasete burayı devir etmek isteği iletmiş” diyen Koçak; “Belediye mülklerindeki kiracıların nasıl devir yapabileceği kanunlarla belirlenmiştir. Bu kanunlar kapsamında tesisin mevcut şartlardan daha iyi bir bedel ile 24.10.2019 tarih 2886/66 madde ‘Sözleşme Devri Uyarınca’ devir talebi riyaset makamınca uygun bulunarak onaylanmıştır” dedi.

“Yalovaspor ve Şehir Lokali Yalova’ya Kazandırılacak”

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi halkımıza paylaşmış olduğumuz yeni dönemde yapılacak olan projelerimiz arasında Yalovaspor ve Şehir Lokali Projesi de var” diyen Nur Koçak; “Bu sözümüzü Yalovaspor’a yakışan ve kalıcı olacak olan bir yer ile çözüme kavuşturacağız. Her kesimi kucaklayacak önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Yalovalı hemşehrilerimizin de taraftarımızın da Yalovaspor camiasının da içi bu konuda rahat olsun” diye konuştu.