CHP Belediye Meclis Üyesi Alemdar Coşkun ve Yavuz Bingöl’ün düzenlediği organizasyona, Yalova Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Yaşar Okuyan başta olmak üzere birçok partili katıldı.

   Mart’ın Sonu Bahar, inşallah 31 Mart’ı da böyle kutlayacağız diye sözlerine başlayan CHP Belediye Meclis Üyesi Alemdar Coşkun, “İnanıyorum ki bu mutlu gün 1 Nisan’da da, 1 Nisan şakası olacak bazılarına. İki konuya değinmek istiyorum. 1.’si, Yalova Belediyesi Meclis üyeleri seçimi ile ilgili. Eskiden belediye başkanı seçtiğiniz zaman kontenjanlar seçiliyordu; ama bu kural değişti. Şimdi Belediye Meclis üyeleri çok oy alırsa, o zaman kontenjanlar da meclise giriyorlar.

  2014 Mahalli Seçimleri’nde, Vefa Salman kazandı belediye başkanlığını; ama belediye meclis üyeleri çoğunluğunu AK Parti aldı. Kontenjandan üstünlük sağladılar. Salman, yapmak istediği birçok hizmeti oy çokluğu alamadığı için yapamadı; ama güzel olan şu var; Başkan Salman hakkında konuşanlara diyoruz ki, ‘siz oy çokluğuna sahiptiniz neden buna izin verdiniz.’ Orada susuyorlar. Biz doğru dürüst olanı yapacağız.

  2. konu herkes sandığa gitmeli, ben sandığa gitmiyorum dediğin zaman, inanın ki istemediğiniz bir partiye oy gidecek ve istediğiniz parti kaybedecek. Onun için bir oyun çok değeri var. Bu seçim Beka seçimi değil, bu seçim belediyenin seçimidir” dedi.

Salman, “Ucuz siyaset uğruna önümüze set çekildi”

   Yalova Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Meclis üyelerime destek istiyorum. 8-10 tane oylamada, Yalova’ya yatırım yapacağımız çok önemli noktalardaki, uygulamaya koyacağımız icraatları ne yazık ki ucuz siyaset uğruna, önümüze set çekilerek ki meclise getirmeden önce kendileri ile görüşmeme rağmen, mecliste engellediler” dedi.

 Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Meclis üyelerine yemek verdim ve bazıları ile görüştüğünü belirten Salman, “AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyeleri vicdanen rahat değildik, ama grup kararına uyduk dediler” şeklinde açımlamaları oldu.

  Salman, “Altınova’da adayımız var, orada çok sayıda Erzurumlu arkadaşımız yaşıyor, Yasemin Hanım’a destek sözü verdiler. Recep Akdağ tehdit ediyor, Erzurumlu hemşerilerimizi. Bu sistemi bu çarkı değiştirmek bizim elimizde “dedi.

Okuyan, “Devlet Bahçeli Türk Milliyetçiliğine hakaret etmiş bir adam”

   Vefa Salman, sahneye Yaşar Okuyan’ı davet edince Okuyan, “Sayın Başkan bu kadar yağ çekmene gerek yok. Ben sana oy vermeyeceğim” diyerek konuşmasına espri yaparak başladı.

  Okuyan, “Beka diye tutturdu. Onun hemen yanı başındaki yeni kankası, Milliyetçiliğe ihanet etmiş bir adam, MHP’ye hiçbir lafım yok; ama Devlet Bahçeli için bunu açık söylüyorum, Türk Milliyetçiliğine ihanet etmiş bir adam. Birinin koltuk endişesi, bekası var; birinin kaset endişesi bekası var’ dedi.

  Seçim ile ilgili anket sonuçları ve gittiği şehirlerin siyasi gözlemlerini paylaşan Okuyan, “Büyükşehirlere girmiyorum bile, Hatay, Adana büyük farkla kazanacağız. Mersin, Antalya, Muğla’yı, Aydın’ı CHP kazanacak. Denizli’yi İYİ Parti kazanacak. Manisa başa baş, İstanbul’da İmamaoğlu, İmam’ın oğlu alacak, Şanlıurfa Saadet Partisi alacak o zaman Saadet’cik mi, Saadet mi gösterecekler.

   Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 1976’dan tanışırız, eskiden merhabalık vardı şimdi marabaya dönüştü. 1 Nisan sabahı Tayyip Erdoğan’a düşen 2 yol var. Şu ana kadar acımasızca kafasına taktığı AK Parti Genel Başkanı şapkasını çıkaracak. AK Parti’li adamlar sağda solda adam dövüyorlar, orada bir İç İşleri Bakanı var, pek soylu bir arkadaş, ‘Kazansın bakayım İstanbul’u oturabilecek mi’ diyor. Sen kimsin? Bakanlıksa, biz de bakanlık yaptık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, beğenelim beğenmeyelim, herkes anayasaya uymak zorundadır. Külhanbeyi değilsin sen, İç İşleri Bakanısın” dedi.

Okuyan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı şapkasını takacak”

   Okuyan, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti şapkasını çıkartacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanının şapkasını takacak ve o şapkanın altında hepimizin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlayacak ve yeni bir sayfa açacak. O beyaz sayfa ile bütün partilerin genel başkanlarını davet edecek.

  Türkiye hepimizin, seçim öyle geçti böyle geçti, artık birbirimizle kardeş olduğumuzu, aynı ülkenin şartları içerisinde 82 milyonun birliği içinde çalışmak zorunda olduğumuzu söyleyecek ve başkanlar ile istişareler yapacak, biz ekonomiyi nasıl düzelteceğiz, dış politikadaki yanlışlarımızı nasıl düzelteceğiz, bunlarla ilgilenecek.

  Pazar günü hepimiz sandığa gideceğiz. Benim 1 oyumdan ne olur demeyeceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanı son bir haftadır çağrı yapıyor, bize kızmış olabilirsiniz; ama mutlaka sandığa gidin diyor. 6 ay önce AK Parti’ye oy vermiş vatandaşın araştırma sonuçlarına göre %14 ‘ünün sandığa gitmeyeceği bir kısmının da Saadet Partisine oy vereceği çıkmıştır.

  İnsanlar aç, işsiz, gazeteler yazmıyor, geçim sıkıntısından, borçlarını ödeyemeyen nice insan intihar ediyor. 3 gün kaldı Mart’ın Sonu Bahar, güneş açacak” açıklamalarını yaptı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter