AK Parti Yalova İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Yalovamızda spor ana branşlarında faaliyet gösteren iki önemli takımımız mevcut. Yalovaspor Futbol Kulübü ve Semt77 Yalovaspor Basketbol Kulübü.

Şehrimizin markası, her daim gururumuz olan Yalovaspor futbol kulübümüzün şanlı tarihine yakışır liglerde yer alması ve maddi sıkıntılar içine düşmemesi için seneler boyunca birçok fedakarlıklar yapıldı, halen yapılmakta ve Yalovamız var oldukça da yapılmaya devam edilecek.

Bu güzel ilimizi Türkiye Basketbol Birinci Ligi’nde temsil eden Yalovaspor Basketbol kulübümüz ise, her geçen gün spor salonlarını dolduran gençleri, taraftarları ile kıyasıya mücadelelerine devam etmekte.

Bu iki branşta takımlarımızın yüksek moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Her iki branşta da ciddi galibiyetlerle şampiyonluğa doğru emin adımlarla bir yürüyüşün olduğunu hemşerilerimiz görüyor ve takımlarımızı büyük bir arzu ile takip ediyor.

Dün olduğu gibi bugün de Ak Parti Yalova İl Teşkilatları olarak sporda Yalova başarısının üst seviyelere gelmesi için üstümüze düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmeye hazırız.

Bilincinde olduğumuz bu sorumluluk sebebiyle Cumhur ittifakı içerisinde bulunan Ak Parti ve MHP Belediye Meclis üyelerimizin tamamının yani 17 meclis üyesinin imzasıyla ve 04 Kasım 2019 tarihli meclis oturumunda Yalova Belediyesine ait sosyal tesislerin Yalova basketbol ve futbol kulüpleri kullanmasını sağlayacak yöntemin oluşturulması amacıyla önergemizi başkanlığa teslim ettik.

Önergemiz verdikten tam bir ay sonraki 04 Aralık 2019 tarihli Yalova Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında önergemizin akıbetini Belediye Başkanlığı’na sorduk. Ancak Yalova Belediyesi başkanlık makamı şehrimizin markası olan Yalova sporumuza sağlanmak istenen bu desteğe duyarsız kalmış, önergemize yasal süresinde cevap bile vermemiştir. Önergemiz, yediden yetmişe tüm hemşerilerimizin karşılıksız sevdiği Yalovaspor Kulüplerinin bir buluşma noktası, bir dinlenme mekanı, aidiyet noktası ve maddi anlamda desteği olur hayallerimiz halkın oylarıyla seçilmiş belediye yönetimi tarafından yok sayılmıştır.

Riyaset değil önergemize cevap vermek, 17 belediye meclis üyesinin imzaladığı metnin nerede olduğunu dahi bilmemektedir. Belediye başkan yardımcısının özel kalemde olduğunu söylediği, yazı işlerinin nerede olduğunu bilmediğini beyan ettiği önergemiz iç edilmiştir. Meclis üyelerimizin hassasiyetlerini imzaları ile gösterdiği önergeye yasal süresinde cevap verilmemesinin yanında, varlığının hakkında bilgi sahibi olmayanlar meclis oturumunun videosundan içeriğini dinlemelidirler.

Ne yazıktır ki kamuoyunda Yalovaspor Futbol ve Basketbol Kulüplerimize verilmesi noktasında önerge verilen sosyal tesisin bir ticari işletmeye verildiği, tahsis ücretinin de peşinen tahsil edildiği söylenmektedir.

Ak Parti Yalova meclis gurubu olarak Yalovamızın markası haline gelmiş Yalovaspor Futbol ve Basketbol Kulüpleri başta olmak üzere ilimizin tüm spor kulüp ve sporcularına her koşulda destek olmaya devam edeceğiz.

Yalova belediye başkanlığı yönetiminin de bir an önce bu yanlıştan dönmesini tavsiye ediyor, Yalova spor kulüplerimize bu sosyal tesisin tahsisini sağlayarak destek olmaya davet ediyoruz.