Programa Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı ve AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, partililer, Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı.

Bağatar ‘Altınova’nın benim için ayrı bir yeri var’

  Altınova Belediye Başkanı ve AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral, Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Adayların sahneye davet etti. Sahneye davet edilen adaylardan sonra AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer’in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, ’Değerli arkadaşlarım Altınova’nın benim için ayrı bir yeri var, 2-3 yıl süre zarfında Altınova’da ilçe koordinatörlüğünde bulundum. Sizlerle beraber büyük başarılara imza attık ve ben inanıyorum ki Dr. Metin Oral başkanımızı en yüksek oyla tekrardan kaldığı yerden devam ettireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Oral ‘Omuz omuza bu seçimi alacağız’

  ’’Hepinize teşekkür ediyorum hoş geldiniz Altınova sizinle güzel’’ diyerek sözlerine başlayan Altınova Belediye Başkanı ve AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral, ’Yeni bir yola çıkıyoruz hep birlikte, inlete inlete geliyoruz. Altınova’ya hizmet için geliyoruz, yatırım için geliyoruz, Altınova’yı Dünyanın tanıdığı bir kent olmasını sağlamak için geliyoruz. Arkamızda Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geliyoruz. İnşallah Altınova bu dönem çok daha iyi olacak, çok daha güzel olacak. Sizlerle birlikteyiz, omuz omuza bu seçimi alacağız, birlikte Altınova’yı kalkındıracağız, birlikte Altınova’ya çağ atlatacağız’ ifadelerine yer verdi.

Oral ‘Hepsini birileri yapmış biz oturmuşuz’

  ’Üç dönemdir sizlerle birlikte Altınova’mıza hizmet ediyoruz, hükümetimizin gücüyle Altınova’ya çok şey yaptık. Ama diyorlar ki ‘Altınova Belediye Başkanı 3 dönemdir hiçbir şey yapmadı, oturdu o koltuktan kalkmıyor’, hepsini birileri yapmış biz oturmuşuz, seyretmişiz, Altınova kendi kendine ilerlemiş öyle diyorlar. 3 dönemdir Altınova halkı bize bu görevi neden verdi? Hizmetlerimiz için verdi, çalışmalarımız için verdi’ şeklinde konuştu.

Oral ‘Biz çalışıyoruz, konuşmakla olmuyor bu işler’

  ’Hastaneyi ve belediye binasını tersanecilerimiz yapmış, biz onlara bu yatırımları yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Hem ekonomik, hem teknolojik bir şekilde Altınova’ya ve ülkemize ciddi katkıları bulunuyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın adayının dediğine göre hastaneyi ve belediye binasını onlar yapmışlar. Hastaneye tersanecilerimiz 1 milyon 740 bin TL para harcamışlar, belediye binasına ise 1 Milyon 634 bin TL para harcamışlar, biz de belediye binasına 7 Milyon para harcadık, bunların hepsi resmi olarak kayıtlıdır. Hastaneye ise devletimiz 4 Milyon 700 bin TL para harcamış. Bunları kim yapmış? Onlar mı? Biz bunları devletimizle, milletimizle birlikte yaptık. Biz çalışıyoruz, öyle konuşmakla olmuyor bu işler’ dedi.

Oral ‘Ev ev dolaşarak yalan söylüyorlar’

  ’Evde bakım hizmetimiz en güzel hizmetlerimizden bir tanesi. Evde bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımız, dostlarımız var. Şu anda 70 tane vatandaşımıza hizmet veriyoruz ve dediklerine göre bunu da biz yapmıyormuşuz, devletimiz yapıyormuş ve bunu da çok komik bulmuşlar. Bizim bir tane hasta bakıcımız, bir tane normal görevlimiz, bir şoförümüz, ambulansımız, iki hemşiremiz ve bir danışman doktorumuzla beraber hizmet ediyoruz. Ev ev dolaşarak, bunları yalanlıyorlar. Taziye evi olmamış, İtfaiye binası olmamış, en değerli yere İtfaiye binası yapmışız öyle söylüyorlar. Biz en kolay ulaşılabilir, en hızlı hizmet verebilir yere İtfaiye binası yaptık ve 4 belediye ortak kullanıyoruz. Şu anda ki yer, her yere rahatlıkla ulaşabilecek kapasitede. Okula yakınmış, doğru okula yakın ama önceki bina üç tane okulun içerisindeydi, kusura bakmasınlar. Okul öğrenci servisimizi eleştirmişler, şu an bizden başka hiçbir belediye de ücretsiz okul servisi bulunmuyor bunu hiç düşünememişler’ ifadelerini kullandı.

Oral ‘Kimse Altınova’yı küçümseyemez’

  ’Festival alanımızı eleştiriyorlar. 2004 yılında göreve başladığımızda yukarı ormanlıkta çöplük vardı. Bizim ilk yaptığımız iş o çöplüğü kaldırmak oldu ve orayı da festival alanına çevirdik, oraları kimse küçümseyemez. Buraya her ülkeden insan geliyor, Altınova’yı küçümseyemez kimse’ dedi.

Oral ‘Altınova’mızı yedirtmeyiz’

  ‘Tersanecilerimiz, parklar ve Denizcilik Lisesi yaptılar. Onlara teşekkür ediyoruz. Bizde liseye çok güzel bir kampüs yaptık. Bunun haricinde, 200 kişilik bir yurt yapıldı ve bu yurdun içerisine spor salonu, atölyeler ve 200 kişi kapasiteli konferans salonu yaptık, spor tesislerimizi de Spor Toto’dan destek aldık ve yarı yarıya beraber yaptık. Bunları kimse bilmiyor ve söylemiyor. Siz eğer Altınova’da her şeyi belediye bütçesiyle yapmaya çalışırsanız Altınova istediğiniz yere seneler sonra gelir biz işleri hızlandırdık. Biz bu hizmetlere sahip çıkacağız, kimseye yedirtmeyiz Altınova’mızı’ dedi. 

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran