Altınova Belediyesi tarafından 2015 yılında birincisi düzenlenen Hersek Yağlı Güreşleri’nin ikincisi 23 Nisan Cumartesi günü besmeleyle başlayacak. Güreş müsabakaları öncesinde kahvaltı da 2015 yılı Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan Orhan Okul, Ramazan Bircan, Serkan Serttürk, Tarık Akkoyun, Süleyman Aykırı, Erkan Ertan da bir araya gelen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,   ata sporumuz olan yağlı güreşe sahip çıkmamız gerektiğini kaydetti.

Oral,”  Dün tarihi bir olaya eşlik ettik. Bizim için gurur vericiydi. Biz başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve bakanlarımıza olmak üzere hepsine Allah razı olsun diyorum. Dünyaya gururla anlatabileceğimiz bir projemiz oldu.

Geçen sene birincisini yaptığımız bu sene de ikincisini yapacağımız Hersek Güreşleri inşallah geleneksel olarak devam edecektir. Buranın özelliği Osmanlı’nın Yalova’nın en eski yaşam yerlerinden birisidir burası.  Buranın bir başka özelliği de Osmanlı’yla haçlıların ilk savaştığı yerdir. Bizim burada yaptığımız etkinlik ata sporumuzu kökenlerimizi yaşatmaktır. Ben bütün pehlivan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu arkadaşlarımız çok büyük bir iş yapıyor. Bizim ata sporumuz güreşi yaşatıyorlar. Bunun maddi değer olarak hiçbir karşılığı yoktur. Bizim bu güreşi yaşatmamız lazım ve biz burada yaptığımız bu etkinlikle buna destek olacağız. Hersek Güreşleri, 2016 yılı sezonunda yapılan ilk büyük güreş müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Hersek Güreşleri’nin yapılacağı Hersek Er Meydanı’nda bir sonraki senede düzenlemelerimiz devam edecek ve burası güreş arenası haline gelecek. Güreşlerimize Milli Savunma Bakanımız İsmet YILMAZ ve birçok önemli isim misafir olarak gelecek. Ben şimdiden pehlivan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum ve güreşleri seyretmek için gelecek olan izleyicilerimize iyi seyirler diyorum” şeklinde konuştu.

Hersek Yağlı Güreşleri’nin Ağası ve Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan ZAFER, “Altınova Belediye Başkanımız Metin Oral’a ne kadar teşekkür etsek azdır. 2015 yılında birincisini yaptığımız güreşlerin bu sene de ikincisini yapacağız. Geçen sene yine ben ağaydım bu sene de beni güreş ağası olarak layık gördüler. Ben pehlivanlarımıza şimdiden başarılar diliyorum ve şanına şerefine yakışır bir şekilde inşallah nice güreşleri burada görelim diyorum” dedi.

 

2015 yılı Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan Orhan Okul ,” Belediye Başkanımız Metin Oral’a ata sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Bu sezonun ilk güreşini Altınova’da yapacağız. İnşallah tüm arkadaşlara da bu güreşlerin hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Kahvaltının ardından başpehlivanlara müsabakaların yapılacağı Hersek Er meydanını gezdirildi.