Özel yaptığı konuşmada; ‘Belediye insan hayatının doğumundan ölümüne değin her noktasına dokunan kurumdur. Merkezi yönetim halkın refah seviyesini yükseltmek içindir. Yerel yönetim ise halkın yaşam kalitesini yükseltmek için vardır.

  Belediye yol, su, asfalt değildir. Belediye kaliteli yol, kaliteli su, kaliteli asfalt ve kaliteli hayat demektir.

  Belediyecilik insanın gündelik hayatını kolaylaştırmak ve renk katmak demektir.

  Alt yapısıyla çevre düzeniyle sanat ve kültürüyle…

  Bir belediyenin kültür, sanat ve estetik alanında yaratacağı etki ve kapasiteyi hiçbir kurum yaratamaz. Hiçbir kurum yoksul ve kimsesiz yurttaşa belediye gibi dolaysız dokunamaz.

  Belediyenin üretebileceği dolaysız siyasi etkiyi hiçbir kurum üretemez. Belediye; yeni yönetim ve hizmet modellerini denemek ve uygulamak için en uygun kurumdur.

  Belediye halkın siyasi, kültür ve alışkanlığını doğrudan etkileyen ve değiştiren en önemli kurumdur. Belediyeler siyasetin kuluçkasıdır, adam yetiştirir.

  Belediye beldesinde yaşayan farklı sınıf ve kültüre mensup yurttaşları bir araya getirebilen, bir arada tutabilen gerçek çimentodur.

  Belediyeler, Cumhuriyeti derinleştirecek ve Cumhuriyet’in imkanlarını sunup yaşatabilecek yegane kurumdur. Yerel iktidar başarısı, merkezi iktidarın anahtarıdır. Partimizin önündeki en önemli görevlerden birisi, yerel yönetimlerde başarı sağlamaktır.’

 Derman Belediyeciliği ile rahat bir nefes aldırmaya geliyoruz

  ‘Nedir bizim Derman Belediyeciliğimiz? Derman Belediyeciliği, şehrin düzenlenmesinde işçinin, köylünün, gencin, işsizin, memurun, esnafın, kadının, çocuğun, öğrencinin, emeklinin görüşünün alınması demektir.

  Derman Belediyeciliğimiz, hizmette ‘sen-ben-o’ ayrımı gütmeyen, hizmette ayrımcılık yapanla mücadele eden belediyecilik demektir.

  Derman Belediyeciliğimiz, yardımı ve hizmeti kimsenin mezhebine bakmadan, anasından getirdiği kimliğine saygı duyarak yapan, ne ihtiyacın varsa onu çözmeye, sana derman olmaya çalışan belediyeciliktir.

  Bizim belediyeciliğimiz senden oy gelir mi hesabı yapmaz, sana yardım ediyorum ama illa partime kaydol demez. Bizim belediyeciliğimiz senin derdini büyütmeye değil, kentini büyütmeye bakar. Derman Belediyeciliği, kentine değil kendine rant sağlayıp seni belediye kapılarında ağaç etmeye değil, senin derdine derman olmaya geliyor.

  Dermen Belediyeciliği, halkın kaynaklarının 3-5 yandaşa değil, o şehrin, o ilçenin hemşehrisine kuruşu kuruşuna dönmesi için geliyor.

  Artık sıkıldık, artık bunaldık, ‘kriz yok’ yalanlarıyla ‘keriz’ yerine konan hemşehrime, markete gittiğinde 100 liraya boş fileyle eve dönen bacılarıma, harçlıksız okula varan talebeye, iş arayan gencime, yurt arayan öğrencime, siftahsız kepenk kapatan esnafa, ucuza süt arayan anneye, yeşil alan bakınıp da ayağı taştan başka yer görmeyen emekliye, ürününü yok pahasına satıp tarlasını terk etmeye kalkan çiftçilerimize sesleniyorum…

  Derman Belediyeciliğiyle haklarınıza sahip çıkmaya geliyoruz. Derman Belediyeciliği ile nefes almaya, huzur vermeye geliyoruz.

  Mahallemizdeki bozuk yola, iki damla yağmurda tıkanan kanallara tahammülümüz kalmadı.

  Beyler yiyip içecek, hesabını vermeye gelince oralı olmadan masadan kalkıp gidecek, yok öyle yağma.

  Derman Belediyeciliği, belediyenin her kuruşunun hesabını verir. Betoncuyu değil, arttırdığı yeşil alanlarıyla yaşlısını çocuğunu mutlu eder.

  Derman Belediyeciliği yeşil alan yaparken, yolları çiçeklendirirken, ilinde ilçesinde fidan yetiştirene, çiçekçiye, üreticiye para kazandırır.

  Derman Belediyeciliğinde üreten sütçü, çiftçi ürününü belediyeye satacak, deposunda malı, ahırında sütü ve eti kalmayacak.

  Eskişehir’deki gibi belediyemiz sütünü çiftçiden alıp halka dağıtacak, Adana’daki gibi soğanı yoksul mahallelere eliyle sunacak, Aydın’daki gibi üreticinin domatesini ziyan olamadan ucuza halka paylaştıracak.

  Derman Belediyeciliği tarladan sofraya kadar aracıları azaltacak, İzmir- Seferihisar’daki gibi çiftçinin kendi ürününü pazara getirebileceği sağlam bir zincir kuracak.

  Derman Belediyeciliği belediyeden alacağı ucuza kaliteli et, uyguna sağlıklı süt, musluğundan su içilen bir şehir vaat ediyor.

  Bizim belediyeciliğimiz yardımı göze sokmaz, kameralarla yardım dağıtmaz;

  Derman Belediyeciliği sadece insanların değil, tüm canlıların yaşam hakkını savunur, barınaklarla, bakımlarıyla hayvan dostlarımızı en iyi şartlarda yaşatır.

  Derman Belediyeciliği bunaltmaz, stresini alır. Bilimsel, kültürel, spor faaliyetleriyle sosyal yaşamı destekler. Açtığı bedava havuzlarla, halka açık spor alanlarıyla gençleri uyuşturucuya değil spora teşvik eder.

  Derman Belediyeciliği sizin vergilerinizden oluşan kaynağı büyük zenginlerin değil; sizin çıkarınız için kullanır. Kentlere ihanet edenler, kentlerin alt yapı sorunlarını çözmeden göğü delen gökdelenler yapıp sonra da ondan şikayet edenler bize belediyecilik dersi vermeye çalışıyor.

  Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak da değildir.

  Soğanı bile ithal eder hale geldik.

  Üretimi teşvikten, üreticiyi koruyan, üretici ve tüketiciyi bir araya getiren, üreticiye hakkını veren, tüketiciye daha sağlıklı ve yerli ürüne daha ucuza ulaşmasını sağlayan bir belediyecilik anlayışı geliştirmek zorundayız.

  Hem köylerimizdeki üreticilerimizi kalkındıralım hem tüketicimize ulaşalım, ulaşacak pazarlar kuralım.

  Belediye başkan adaylarımızla, örgütümüzle omuz omuza vererek, sen ben kavgasını sonlandırarak, Yalova’da başarılı olacağız.

  Seçimleri kazanacağız. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun’ şeklinde konuştu.