“Koçal’a,  yıllar önce çıtçıtlı pankart yaptırmasını da tavsiye etmiştik”
   Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AK Parti’ye geçmesinin kendileri için sürpriz olmadığını, her seçim öncesinde AK Parti’nin kapısını aşındıran, ancak farklı partilerden seçime giren Koçal’a,  yıllar önce çıtçıtlı pankart yaptırmasını da tavsiye ettiklerini söyledi.
   Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın bugüne kadar, partili bir kimliğinin olmadığını, bu nedenle de parti disiplinin ne demek olduğunu bilmediğini söyleyen CHP İl Başkanı Özcan Özel yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Partililerini, kamuoyunu aldatan, halka yalan söyleyenler artık tek bir çatı altında toplanmışlardır. Bu oluşum Yalovalılarında işini kolaylaştırmıştır. Bir tarafta onlar, bir tarafta da, temiz siyaseti benimseyen, kendi için değil, kenti için çalışacak olanlar bulunuyor. Yalova halkı, bu kez verecekleri oylarla tek çatı altında toplananlara en güzel cevabı vereceklerdir” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın 2009 seçimlerini AK Parti karşıtı söylemi ve sloganlarıyla Yalovalıların oyunu aldığını hatırlatan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel; “Bugüne kadar farklı siyasal partilerden aday olma başarısını göstermiş ve hayalet siyasetçi geleneğini taşıyan Koçal, sonunda muradına ermiştir. Koçal, her seçimde aynı fotoğrafı kullanır ama altındaki partiler hep farklı olur. Sadece aynı fotoğrafın altında yazan partinin adı değişir. Yıllar önce kendisini uyarmıştık. O pankartları çıtçıtlı yaptır, daha kolay değiştirirsin diye. Koçal, bizi yanıltmadığı gibi haklı da çıkardı” dedi.