Yeni Anayasa Paketinin, Halk Oylamasında kabul edilmesiyle beraber milletvekili sayısının 600’e çıkarılacağını belirten Öztabak, Yalova milletvekili sayısının da 3’e yükseltileceğini söyledi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Öztabak konuyla ilgili olarak  “Yalova’ya sadece AK Partili milletvekilleri hizmet etmiştir” dedi ve konuşmasında, “Yalova’da 1 milletvekili var. Yalova’nın sorunlarını çözmek için bakanlık bakanlık, vatandaşın buradaki ayağına gidip koşturan sadece AK Parti Milletvekilleri olmuştur her zaman. Bu günde öyle. Fikri Bey tek başına çalışıyor. Muharrem İnce diye veya Cumhuriyet Halk Partili milletvekilinin  bu şehre hizmet etmek için bir çabası olduğunu göreniniz var mı? Hangi bakanlıkta hangi meseleyi, Yalova’nın hangi sorununu çözmek için gitmiştir benim milletvekilimle. Böyle bir şey yok. Ama diğer şehirlerde var değerli kardeşlerim. Yani başka bir şehirde şunu görebiliyoruz. AK Partili milletvekiliyle CHP’li milletvekili veya başka partili bir milletvekili birlikte bakanlıklara gidip o şehrin sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyorlar. Ama bizim şehrimizde böyle bir şey yok. Dolayısıyla Yalova’nın sadece ne yazık ki bir milletvekili var. Geçmişten bu güne kadar, o da AK Partili milletvekilleri oluyor. Çünkü  meseleyi çözmekle kendini sorumlu hissedenler onlar. Muharrem İnce’nin böyle bir kaygısı hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacağı belli” ifadelerine yer verdi.

“Yalova’nın Halk Oylamasında en yüksek desteği vermesini hedefliyoruz”

Konuşmasının devamında ise Öztabak, “Ben ve yöneticilerim göreve geldiğimiz günden itibaren 5 seçim geçirdik. Bu seçimlerde partimizin hizmetlerini, icraat ve faaliyetlerini halkımıza anlattık ve kendilerinden de gereken güvenoyunu aldık. Yani biz AK Parti Yalova Teşkilatı olarak seçim süreçlerinde ciddi tecrübeler kazandık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 16 Nisan gününe kadar bizler 18 maddelik anayasa değişiklilerini halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Yeni sistem ile kesintisiz istikrar sağlanarak ülkemizde birlik ve beraberliğimiz pekiştireceğiz.  Bu anlamda Yalova’da en yüksek EVET oyunun çıkması için çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam ediyor” dedi.