AK Parti İl Başkan’ı Yusuf Ziya Öztabak yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2014 yılında yapılan Belediye seçimlerinden bu yana Yalova ‘nın menfaatine olacak işlerde Belediye meclisimizdeki çoğunluğumuzla Belediye Başkanının önünü hep açtık ancak Belediye Başkanı hiçbir sözünde durmadı.

Sayın Şener Belediye meclis kararlarını okursanız bizim Yalova’ ya yapılacak her türlü yatırıma destek verdiğimizi görürsünüz. Belediye Başkanının Yatırım amaçlı borçlanma taleplerine karşı çıkmadık.  Ancak CHP’li Belediye Başkanı her seferinde sözünü tutmadı. Borçlanmalardan aldığı paraları siyasi amaçlarında kullanarak hep çar çur etti. Şimdi de Belediye Başkanının beceriksizliğinin bedelini Yalova’lı hemşerilerimiz ödüyor.

‘Çiftlikköy’ün şebekesini yenilerken Yalova’yı asbestli borulara mahkum etti’

Çiftlikköy Belediyesi İlçesindeki asbestli boruları atarak tüm içme suyu şebekesini yenilerken Yalova Belediyesi Yalova halkını asbestli borulardan su içmeye mahkum etti. Üstelikte “ben seçime bir yıl kala alt yapı ya girecek kadar enayi değilim” diyerek halkla dalga geçiyor.  Şimdi Sayın Şener Belediye Başkanının bu beceriksizliğini CHP ye mal etmememiz gerektiğini söylüyor. Evet, tekrar söylüyorum bu bakış açısı tam da CHP zihniyetinin bakış açısıdır. Yalova halkına verdiği hiçbir sözünü tutmayan belediye başkanı hiç değilse insanlarımızın sağlığı için önemli olan bu yatırımı şimdiye kadar yapmış olmalıydı.

 Buradan CHP il Başkanı Ertan Şener’e soruyorum. Tike de verilen ziyafet sofraları için Belediyede para var,  vatandaşın içme suyu şebekesi için yok öylemi?

CHP zihniyeti Yalova belediyesini dört yılda müflis hale getirdi. 2014 yılı Haziranında 53 milyon tl borçla devraldığınız ve borç batağında bir Belediye devraldık dediğiniz Yalova belediyesinin borçlarını 2016 yılı sonu itibariyle 135 milyon tl ye yükselttiniz. Şimdi de bu beceriksizlikten CHP adına pay almamaya çabalıyorsunuz. Bu bir kadro ve zihniyet meselesidir.” İfadelerini kullandı.