Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Saadet Partisi GİK Üyesi ve Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamı Derneği ( YENİAD) Başkanı Selman Esmerer katıldı.

Programda selamlama konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, “İslam’ı kabul etmek işin bitimi değildir, tam aksine işin başladığı yerdir. Çünkü mahşerde sadece bunu kabul edenlerin hayatları incelenecek. Allah sizi muhatap kabul edecek. Hocamızdan ne öğrendik diye içimizden bir soru sorsak. İnsan hayatında en önemli şey yaradılış gayesini bilmektir. İşte Hocamız bize yaradılış gayemizi öğretti, hatırlattı” dedi.

‘Asrın mücahidiydi’

Sözlerine Erbakan Hoca için asrın mücahidiydi diyerek başlayan Selman Esmerer konuşmasında, “Erbakan Hoca bizlere, talebelerine hedef verirken şunu söylüyordu, “Hedefiniz ikinci Yalta Toplantısıdır.” Ne olmuştu Yalta’da? İşte bu gün dünyayı paylaşan ve yöneten güçler 1. ve 2. Dünya Savaşı’nın galipleri dünyayı paylaşmışlardı. Birleşmiş Milletleri kurmuşlardı. Bütün dünya devletleri bir tarafa 5 daimi üye bir tarafta duruyordu. Defalarca İsrail, Filistinli Müslümanları katlediyor, her seferinde  BM’ye gelen kararları ABD veto ediyordu. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği dünya beşten büyüktür ifadesini Hocam o zaman söylüyordu. Proje olarak söylüyordu. Ey İslam devletleri İslam Birleşmiş Milletlerini kurmak zorundayız, kuramazsak bunlar burayı sadece kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullanıp İslam ülkelerini ezmeye devam edeceklerdir, demiştir” ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel