İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ünlem Üstel tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonu coşkulu geçti. Birçok Yalovalının katıldığı organizasyonda Yalova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve Türkiye’ye de örnek olsun. Bugün buraya toplanıp gelerek yüreğinizdeki sevgiyi, inancı, desteği fazlasıyla gösteriyorsunuz. Ünlem kardeşimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Yine şunu çok iyi biliyorum ki bu salonda olan herkes, eğer söz konusu Yalova ise, söz konusu vatan ise geriye kalan teferruattır diyen insanlarsınız. Huzurunuzda hem Ünlem Üster’e hem de sevgili Erol Duman Ağabeyime teşekkür etmek istiyorum.

  Bir birlik beraberlik için yola çıktık. Burada bulunan kadın, erkek, yaşlı, genç hepsinin yüreğinde vatan millet sevgisi var, insan sevgisi var, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlılık var. Ve burada bunları sonuna kadar koruyacak insanlar var.

  Burada sıkıntılı bir süreç yaşatmak isteyen insanlar oldu, bunlar olabilir. Nasıl bir radyo dinlerken radyo arasında parazit çıkarsa bunlarda aradan çıkabilir. Önemli olan bizim vatanımızı milletimizi ve ülkemizin geleceğini düşünüyor olmamız. Ve en önemlisi Yalova’yı düşünüyor olmamız. Adlarımız farklı, soyadlarımız farklı, partilerimiz farklı olabilir ama bizim yüreğimizde her zaman demokrasi, cumhuriyetin özgürlüğü, bağımsızlığın iliklerimize işlemiş olmazsa olmazımız olduğunu hepimiz yüreğimizde de beynimizde de hissediyoruz” dedi.

Salman, “Farklılaştırmadan, ayrıştırmadan bugünlere geldik”

  Salman, “ Beş yıllık dönemde ben ekibimle beraber Yalova’da hiç kimseyi ötekileştirmemeye çalıştık ve bunu yaptık. Farklılaştırmadan, ayrıştırmadan bugünlere geldik. İşte şimdi yine burada onun eserini görüyoruz. Ben burada sizlerle bir arada olmaktan çok ama çok mutluyum hepinizden Allah razı olsun, hepinize inanıyorum, hepinize güveniyorum.

  Vefa Salman yine sizlerin sayesinde bu koltukta oturacak ama bu sefer farklı. Çünkü Ünlem kardeşimizi çağırdığımız zaman ‘Ünlem sana ihtiyacım var, sana Yalova’nın ihtiyacı var, sana memleketin ihtiyacı var’ dediğimiz zaman, geçmiş dönemde aday olurken nasıl elini taşın altına soktuysa aynı şekilde koşacağını biliyorum. Bu seçimde de bunu senden rica ediyorum dedim ve Ünlem beni kırmadı. İçindeki Yalova sevgisi için, içindeki vatan sevgisi için, içindeki millet sevgisi için bir kez daha Ünlem kardeşimize teşekkür ediyorum.

  Sevgili Erol Duman ağabeyime de önemli olan Yalova dedi, ben de Yalova için vatanım için milletim için sonuna kadar koşulsuz bir şekilde yanındayım dedi. Ben kendisine de çok teşekkür ediyorum.

  2013 yılında aday adayı olarak Yalova’da kendimi ortaya attığımda ki ilk sloganım ‘Birlikte yöneteceğiz sevgiyle büyüteceğiz’ ve bu sloganı laf olsun diye söylemedim, bu slogandan da bugüne kadar asla şaşmadım, taviz vermedim. İnşallah yerel seçimler sonrası bu birlik beraberliğimiz suya atılmış bir taş gibi bütün Türkiye’ye yayılacak.

  İnsanları çok seviyorum; ama Yalovalıları daha çok seviyorum. Yalovalıların hizmetkârıyım, Yalova’ya aşığım ve 31 Mart’ta beraber başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter