Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 15 Kasım 2018 Perşembe günü, saat 12.30’da Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda, partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade eden Salman; “Yeniden bana güven tazeleyen, adaylığıma teveccüh gösteren başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere adaylığımı onaylayan parti yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Genel Başkanımızla bu sabah görüştüm, güvenine layık olmaya çalışacağımı, dün akşamdan itibaren seçimle ilgili çalışmalarımıza yeniden başladığımızı söyledim” dedi.

Salman, ‘4,5 yılda yaptıklarımız ortadadır’

   Başkan Salman basın toplantısında sözlerini şu şekilde sürdürdü; “4,5 yılda yaptıklarımız ortadadır. Adaylığa başvurduğumdan beri şunu ifade ettim; Hemşerilerimin acı ve atlı günlerinde yanlarında olmaya önem verdim. Hizmet noktasında elimizden geleni yapmaya çalıştık, yaptık ve devam edeceğiz.

  Belediye tarafından genç yaşlı, hangi partiden geldiğine bakılmaksızın herkese, her vatandaşımıza hakkaniyetle yaklaştık. Bu yaklaşımımızın karşılığını aldığımız için yeniden aday olmaya karar verdim. Yalova 14 mahalle oldu. Bu mahallelere dokunduk. Kenar mahallelerde büyüyen biri olarak, insanlarımızın sıkıntılarını bilirim. O mahallelere elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve bunun karşılığını sevgiyle, teşekkürle aldık. Türkiye’de haftada iki gün halk günü yapan tek belediye başkanı benim” dedi.

Salman, ‘Kazanacağıma %1000 inancım var’

   Başkan Salman konuşmasında; “Bu toplantıyı belediye başkanı sıfatıyla yapıyorum. Aday sıfatıyla değil. O nedenle bu salonu seçtim. Kazanmaya inancım %1000’dir” dedi.

   Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vefa Salman, Muharrem İnce ile aralarında küskünlük olduğuna yönelik soruya şu şekilde cevap verdi: “Muharrem İnce dünkü siyasetçi değil. Partisine çok bağlı bir siyasetçidir. CHP her zaman onun birinci önceliklerinden birdir. Aramızda ki problemlerin geride kalacağına ben eminim; çünkü seçim sathı mahalline gelinmiştir. Artık kişisel, bireysel kırgınlıklar, küskünlüklerin zamanı da değildir. Ben de artık 26-27 senelik siyasetçiyim. Benim de artık onlarla uğraşacak, ona zaman ayıracak, onu tekrar gündeme taşıyacak veya kapris meselesi yapacak bir durumum yok. Önemli olan seçimi kazanmaktır. Önemli olan Yalova’nın, Türkiye’nin, CHP’nin geleceğidir. Muharrem İnce de kesinlikle böyle bakacaktır. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi.

 Salman, ‘Ben aday olacağıma inanıyordum, hedefim %50+1’

Başkan Salman son olarak; “Ben aday olacağıma inanıyordum. Kimse kusura bakmasın ben yan gelip yatmadım. Çünkü belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değil. Yaptıklarımız ortada. Yapacaklarımız da ortada. Genel Merkezin de bana olan güvenini boşa çıkarmamak zorundayım. Daha da çok çalışacağım. Hedef çok önemli. Siyaset hedefsiz olmaz. Siyasete girdiğiniz zaman eğer hedef koymuyorsanız zaten senden iyi bir siyasetçi olmaz. Benim hedefim %50+1.

  Geçen 2014 seçimlerinde sandıkta o ittifak gerçekleşti. Zaten onun için seçildim ben. Bu ittifak bir şekilde devam ediyor. Değişik partideki arkadaşlardan pozitif düşünceler, cevaplar geliyor. Genel Merkez bazında görüşmeler önemli. Genel Merkezimiz neyi ön görecek ona bakmak lazım. Biz; Yalova’da o ittifakı 31 Mart 2019’da da bir şekilde sağlayacağız. Kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter