Yalova Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Vefa Salman, Yalovalı müzikseverler ile buluştu.

  Yalova’nın yerel sanatçısı Aliço’ya teşekkür eden Vefa Salman, “Bu konuda fikir babalığını o yaptı. Huzurunuzda teşekkür ediyorum.

  Elimden geldiğince mesai tanımadan çalıştığımı düşünüyorum; çünkü telefonlarım hiç kapanmadı. Mahallelerin tümüne ‘Şeffaf Oda’yı götürdük. Hasta olan hemşerilerimize elimizden gelen desteği verdik” diyerek çalışmalarını özetledi.

  Salman, “Ben kültüre, sanata düşkünüm. Benim dönemimde, ilk seçildiğim yıl hariç, hiçbir zaman ulusal sanatçıya yüksek paralar ödenmedi. Bir tek Kubat’a hatırı sayılır ücret ödedik. Yerel sanatçıların, derneklerin yanında oldum.

  Yerel sanatçılarımızı desteklemeye çalıştım, herkes evlerine ekmek götürsün istedim. Sonuna kadar yanınızdayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ Sizler beni tanıdınız, birlikte yöneteceğiz, sevgiyle yöneteceğiz. Özel bir kent Yalova; sanata, spora, kültüre yakışan bir kent. Yalova, kaplıcamızla, tüm güzelliklerimizle bundan ekmek yiyecek gelecekte.

  Yarın sandığa gideceğiz, herkesin siyasi bir düşüncesi olabilir. Beni kim gördüyse, derdini anlattıysa ben onun ne siyasi partisine, ne zenginliğine fakirliğine, ne nereden geldiğine baktım. O benim için insandı. Hümanist bir adamım; ama adil olmak da gerekiyordu. Onu sonuna kadar yaptım. Bu geçen 5 senede sıkıntılar oldu. Neden oldu? Belediye meclisinde azınlık olmamızdan oldu. Yarın, hem kendime hem belediye meclisine oy istiyorum. Yalnız sizden değil; nazınızın geçeceği, çevrenizden, esnaftan, tanıdığınızdan oy istemenizi istiyorum” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter