Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında Yalova Evet Diyor Platformu Sözcüsü ve MÜSİAD Yalova Şube Başkanı Abdullah Yanık,

“Bizler Yalova’da faaliyet gösteren başlangıçta 65 sonrasındaki katılanlarla 71 sayısına ulaşan sivil toplum kuruluşu olarak kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı Yönetim sistemi olarak bilinen anayasa değişiklik referandumunda ‘evet’ yönünde kanaat getiren vakıf ve dernekler olarak bir Yalova Evet Diyor Platformu kurduk.

Kuruluşumuzdaki basın lansmanında söylediğimiz gibi gönlümüz bu anayasanın tamamen değişmesinden yana olmakta fakat bununla birlikte var olan değişikliğinde umut verici olduğu yönündedir.

Bizler Platform üyeleri olarak;

Kendi içinde bütün, bölgesinde güçlü, saygın bir Türkiye hedefine giden yolda, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmadaki tıkanıklıkları aşmak için; örneğin kişi başına düşen milli gelirimizi 10.000 Dolar olan orta sınıftan çıkarıp 18.000  20.000 dolar seviyesine yani üst gelir seviyesine çıkarmanın ancak yapısal reformlarıyla  olacağına ülkenin bütün kaynaklarının hızlı ve rantabıl kullanılması için bu değişimin şart olduğunu düşünüyoruz.

Bir tür sömürüye dönüşen şartların tekrar gelmemesi için ‘Evet’ diyoruz.

Yine halkın yarısından fazlasının oyunu almış Cumhurbaşkanımıza karşı aleni bir tavırla onu devirmeye çalışan Batı başkentleri odaklı ve onların maşası durumundaki FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin operasyonlarını boşa çıkartmak için her zaman güçlü bir millet desteğinin olması gerektiği bilinci ve tabri uzun yıllar süren küçük bir zümrenin iktidarından sonra bu ülkenin gerçek sahiplerinin yani halkın iktidarının devamı için ‘evet’ diyoruz.

Bu ve daha fazla sebepler ise değişen maddelerin mahiyetine nüfuz etmek için işin mutfağında bulunmuş AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Beyefendi’yi dinlemek için buradayız. Ben sözü daha fazla uzatmadan bir iki saptamayla sözümü tamamlamak istiyorum.

Bu anayasa  maddesi değişimi için siyasal partilerimizden AK Parti, MHP ve BBP gibi partilerin çalışma yaptığını biliyoruz. Biz bir diğer kulvarda sivil toplum kuruluşlarının çalışmasını da önemsiyoruz.

Bu gün sayın bakanımızın konuşması ile bilgi dimağmızı daha arttırarak kararsız veya ideolojik takıntısı olmayan ‘hayır’ eğilimli kişilere bire bir temasla ikna etmenin en etkili yol olduğunu düşünüyoruz.

Bizde bir meşruiyet sorunu oluşturmayacak oranda bir evet çıkması için bu günden itibaren daha güçlü çalışma içine gireceğimizi beyan ederek saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.