Memleket Partisi Yalova il Başkanı Ertan Şener, yeni yılla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yılda her türlü ayrımcılığın son bulmasını istediğini dile getiren Şener, şunları söyledi:

“Ülkemiz ve tüm dünya Covid-19 Salgınıyla uğraşırken bir ‘cambaza bak’ oyunu ile ülkemizin ekonomik dengelerinin tamamen değiştirildiği bir sene yaşadık.

Sınırlı kalan üreticimizin malını satabilmeyi değil, artık üretebilecek miyim, diye düşündüğü; hayvancılık ile uğraşan vatandaşımızın bir hayvanın yemini karşılamak için diğer hayvanını sattığı, çiftçimizin ise gübre alabilmek için döviz piyasasını takip ettiği sıkıntılı günlerden geçmekteyiz.

İktidar ise, direkt saraydan yapılan pazartesi manipülasyonları ile kendisinin iddia ettiği ama bakanının reddettiği dış güçlerden hiçbir farkı olmaksızın bahis oynar gibi piyasalarla oynamakta.

Piyasaya yapılan müdahalelerle döviz kurları tavan yaparken, asgari ücret açıklayanlar memur ve emekli zamlarını şu anda ağzına almamaktadır.

Üretimin yerini ithalat, liyakatin yerini ise mülakat almıştır.

-           Tavan puan alan memur adayının mülakatta elendiği,

-           3600 ek göstergenin tüm siyasilerin ağzında sakız olduğu,

-           Bulgaristan levasının esnafımız açısından itibarlı para hâline geldiği,

-           Ormanlarımızın yok edildiği,

-         Bir suç örgütü ve mafya liderinin, devletin bakanına karşı söylemlerinden dolayı sosyal medyada en çok takip edilen kişi olduğu bir yıl geçirdik.

            Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen, ülkemizin ve dünyanın içinden geçmekte olduğu bu zor ve kötü zamanları düzeltecek olan yegâne unsur umuttur.

İnanıyorum ki, umutlarımızı ve ülkemizi hep beraber yeşerteceğiz.

Siyasetçi değil bir eğitimci olarak, ülkesinden kaçmak isteyen değil, üreten gençliği teşvik edeceğiz. Milletimiz için yapacağımız en büyük hizmetimiz olarak bunun mutluluğunu yaşayacağız.

Memleket Partisi olarak, tarımda Yerli Üretim, eğitimde Çağdaşlık, hukukta Bağımsızlık ve Adalet her zaman kırmızı çizgimiz olacak.

2022 yılının, terörün olmadığı; kadına ve çocuğa, sokaktaki savunmasız canlılara şiddetin hiçbir şeklinin yaşanmadığı, her türlü ayrımcılığın son bulduğu bir yıl olmasını diliyor, tüm ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamayı temenni ediyorum.”