Bolu Milletvekili Tanju Özcan gündemi değerlendirerek; Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuzda anayasal düzene bir kalkışma oldu. Bizde ilk dakikalardan itibaren bu darbe girişimini lanetledik hatta şunu belirtmek isterim bu darbe girişiminde AKP binalarında yöneticiler başlarını iki elinin arasına alıp korkuyla bekledikleri dakikalarda sokaklara solcular ve ülkücüler çıkmıştı. Çünkü AKP’liler hiç darbe mağduru olmadılar. Bazı AKP’li yönetici arkadaşlarımızın bizim darbeden sonraki tutumumuza şaşırdıklarını gördük, Biz darbelere karşıyız derken öylesine söylemiyorduk. İcraatlarımızla da tepkimizle de bunu ortaya koyduk. Darbeye kalkışma sonrasında bazı tedbirlerin alınması son derece doğal. Elbette bu darbeye doğrudan karışan yardım ve yataklık edenlerin gerekli cezayı almalarını biz diliyoruz. Ama birileri de inşallah bu darbe girişiminden dolayı bir sivil darbe yapmaya kalkmaz. Bundan da endişe ediyoruz. Bu darbeyi kimlerin yapmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. Ama şunu da sormak istiyoruz bu darbeyi yapmaya çalışanları kim atadı, kim bu darbeye zemin hazırladı. Bu darbeyi yapmaya çalışanları bu önemli görevlere AKP yönetimi ve Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı atamalar bu darbeye zemin hazırladı. Tarih bunu yazacak. Biz yıllardır uyarılarımızı yaptık dedik ki bu cemaat devletin içinde yapılanıyor buna engel olun yarın bir gün hepimizin başı ağrıyacak. Ne istediler de vermedik diyenler hesap vermekten de kaçınmamalı. Hesabı millete verecek. O yağ veri biz mi getirdik, Bir başka parti iktidardaydı da o yağ veri onlar mı atadı.Sayın genel kurmay başkanını kim atadı.Dün itibarıyla 56 bin kamu görevlisi görevden alındı.Bunun 100 bin hatta 400 bine ulaşabileceği söyleniyor.Dün gece sayın cumhurbaşkanı  halkı ekran başına toplayıp olağan üstü hal ilan etti.Olağanüstü hal ilanının Türk ekonomisine vereceği zararla Türkiye’nin imajına vereceği zararı da düşünmek gerekiyor.Ülkenin menfaatlerini yine 2.plana koydular ve düşünmeden hareket ettiler her zamanki gibi


CHP PM Üyesi Turan Hançerli ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "CHP PM üyesi Turan Hançerli, "Bizim çokça söylediğimiz bir şey vardı. Hukuk herkese lazım dedik. Bugün hukuku, anayasayı sürekli çiğneyen sürekli bozan ve ihlal eden bir yönetime ve Cumhurbaşkanına karşı başka bir anayasayı ihlal eden anlayış darbe girişiminde bulundu. Rahmetli Turgut Özal anayasa bir kere delinmekle bir şey olmaz demişti. Anayasa bir kez delinmekle bir şey olur. Siz delerseniz, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak anayasayı ihlal ederseniz, başkaları da çıkıp anayasayı delmeye cüret ederler. Bugün bizim üzerimizde başka bir sorumluluk daha var. Bir gerekçe ile hukuk yeniden ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. O halde bunlardan birisi. Biz Cumhurbaşkanı ve Başbakandan bu ülkenin ne kadar güçlü, ne kadar büyük, ne kadar iyi yönetildiği naralarını çokça duyduk. Ama hemen darbe girişimi sonrasında ne polisin, ne askerin nede bizim vergilerimizle bütçelerimizle kurulan yapıların etkisinin olmadığını fark ettik. Sonra da halkı sokaklara çağırdılar. O zaman şu ortaya çıktı: 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Bütçeyi verdik, orduyu eline teslim ettik. Sen yönetiyorsun . Ne yaptın bunları diye sormak hakkımız. Daha büyük bir tehlike var darbeciler var diye bugün bunları yüksek perdeden ifade etmiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Açıklamaların ardından CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan ve CHP PM Üyesi Turan Hançerli ardından partide denetimler gerçekleştirdiler.