CHP Yalova İl Başkanlığı, 25 Kasım Pazar günü, Bursa’da “CHP Yerel Yönetim 5. Bölge Çalıştayı’na” katıldı.

  Çalıştaya Yalova, Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa İl Başkanları, il milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve adaylığı CHP Parti Meclisi tarafından karara bağlanmış belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlık etti. 

  Yalova’dan CHP Milletvekili Özcan Özel, İl Başkanı Nur Koçak, İlçe Başkanları ve Genel Merkez adaylıkları açıklanmış Yalova Belediye Başkanı adayları katıldı. Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkan adayı Avni Kurt, Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Nedim Güler, Kaytazdere Belediye Başkan adayı Ali Kangal, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tunalı katılım gösterdiler.

  Toplantının açış konuşmasını yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun; “AK Parti Belediyeciliğinin sonu gelmiştir. AK Parti Belediyeciliği kentlerimizi tamamen betona boyadı, ranta boyadı ve kentli insanlarımızı ayrıştırarak ve ötekileştirerek yönettiler” diye başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

Bugün artık AK Parti Belediyeciliğinin sonuna gelindi. Türkiye’nin hangi AK Partili belediyesine gidersek gidelim, vatandaşımız artık umudunu yitirmiş durumda. Geçmişte halka yakın olduklarını ifade edenler bugün sırça köşklerinde halka tepeden bakmaktalar. Yalova’yı nasıl aldıysak, inşallah diğer il ve ilçelerimizi de kazanacağız.  Israrla, sabırla, güvenle anlatacağız. Yerel yönetimlerde doğru aday ve doğru iletişimle çok şey olur. Talanın değil, halkın yanında olduğumuzu sabırla anlatacağız. Bizim işimiz anlatmak, dertlere derman olmaktır. Başaracağımızdan hiç kuşkum yok” sözleriyle tamamladı.

   Yalova İl Başkanı Nur Koçak yapılan yerel çalıştayla ilgili olarak verdiği basın açıklamasında;“Yerel Yönetimlerin iktidara taşımada büyük payı olduğunu biliyoruz. 2019 Mart sonun da tüm ülkede CHP’nin güçlü çıkacağına inanıyorum. Bu tür çalışmaların yapılmasında faydanın büyük olduğu bir gerçek. Bizler de geçen 2014 seçimlerinde olduğu gibi oluşturacağımız çalışma programıyla Yalova’da yerel yönetimlerinde oldukça iddialı gireceğiz. AKP’nin mental yorgunluğu bu seçimlere büyük oranda yansıyacaktır. Bunu kendileri de görüyorlar. Artık CHP’ye karşı iktidarın son gücünü ortaya koyacağını görüyoruz. Çalışacağız ve kazanacağız” dedi.

   Toplantının basına kapalı bölümünde ise her yerleşim birimi için ayrı ayrı değerlendirmeler yapıldı, projeler tartışıldı.