Toplantıya; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Demokrat Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Rıdvan Acar, il ve ilçe başkanları, genel başkan yardımcıları, eski il ve ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Uysal ‘Çok can alıcı ve can yıkıcı meselelerimiz var’

  31 Mart Mahalli Seçimleri sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ’Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Elbette Türkiye’nin içinden geçtiği çok tarihsel bir süreçte, bu yöndeki vazifemizi yapmak adına önümüzdeki süreci nasıl bir stratejiyle yöneteceğiz, bütün bunları da beraber değerlendirme imkânı buluyoruz.

  Yalova’mız güzel bir seçim ikliminde, bütün olumsuzluklara rağmen, Türkiye’nin yüksek gerilim hattında seyreden siyasi gündemine, Milletin kendilerine mahkûm olduğunu zannedenlere karşı; değerli Yalova Belediye Başkan Adayımız Rıdvan Acar’a, tüm meclis üyelerimize, teşkilat mensuplarımıza, il başkanlarımıza, bütün arkadaşlarımıza müteşekkirim.

  Türkiye’nin ortak değerleri üzerinden siyaset yapmak yerine, çok can alıcı, can yıkıcı meselelerimiz var. Bunların üzerinden rekabet etmek mecburiyetindeyiz. Yoksa bugün Türkiye’de hâkim olan iklimi, hiçbir şekilde değiştirip dönüştüremeyeceğiz. Dün ile ilgili kavga ederek değil, her şekilde değiştirip dönüştürebileceğimiz yarın ile ilgili olmalıdır. Demokrat Parti olarak, pozitif siyaset, olumlu siyaset anlayışımızla bu ülkenin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarabilmek adına biz yarınları konuşmak istiyoruz.

Uysal ‘Mahkûm değilsin’

  Seçimin akabinde öngörülerimizin bize gösterdiği istikamet de, hem ekonomik olarak, hem onun dışında özellikle seçim sonuçları ile ilgili başta İstanbul olmak üzere, çeşitli tartışmalar, Türk Demokrasisinin en önemli değeri olan, ortak bir değer haline getirdiğimiz, seçim güvenliği içerisinde, sandığın manasını erozyona uğratacak, seçimi hükümsüz hale getirecek, hukukun işlemesi gereken süreçte siyasetin karar verdiği bir süreç olarak bugün işliyor. Ümit ederim ki İstanbul’da yaşanan tartışmalar insanlarımızın zihninde, içinde nefes alıp verdiğimiz Türk siyasal sisteminin meşruiyetini sıfır noktasına indirgeyecek. Yurt dışından bakıldığında da bu büyük ülkenin Cumhuriyet ile beraber emekler vererek, bedeller ödeyerek, şehitler vererek oluşturduğumuz demokratik nizamın çökmesine kapı aralayacak bir takım müdahalelere açık olmaktan çıkmalıdır. Milletin iradesinin tasdik edilmesinin bir an evvel süratle bizlerde beklemekteyiz. Aksi tercihlerin, seçimi iptal etmek gibi birtakım tercihlerin, Türkiye için artı bir değere dönüşmesi gereken bu seçimleri daha da olumsuz bir istikamette, demokraside, hukuk da, ekonomi de, top yekûn uluslararası skalada küme düşme bir Türkiye ile karşı karşıya kalırız. Bunu bireysel vatandaşımızın hayatında büyük sermayeye varıncaya kadar pek çok sahada acısını alternatif maliyetini insanlarımız öder diye de endişe ediyoruz. Bütün bu başlıklarda Demokrat Parti olarak seçim süreci içerisinde makul çoğunluğun sesi olabilmek adına, ‘kendilerini mahkum oldu zannedenlere karşı mahkum değilsin’ diyerek ortak payda da bir alternatif oluşturmak temel hedefimiz oldu’ ifadelerine yer verdi.  

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran