30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucunda Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman, göreve gelişinin ikinci yıl dönümünde RDKM’de bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde misafirlere hafif ikramların sunulduğu bir kokteyl de verildi. Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel,  Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,  Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen’in yanı sıra CHP Yalova İl ve İlçe teşkilatları,  Yalova’nın önde gelen isimleri ve Yalovalılar katıldı.

 

“Başarılarımız ekip işi “

 

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeler öncesinde Yalova Belediyesi’nde emek veren birim müdürleri ve başkan yardımcılarını da sahneye davet eden Başkan Salman yaptıkları bütün işlerin bir ekip işi olduğunu kaydederek belediye de çalışan personele teşekkür etti.

 

Çıktığı yolun meşakkatli bir yol olduğunu kaydeden Başkan Salman, 30 Mart seçimlerinin tekrarlanma döneminde adliyede kendisini bırakmayan sevenlerine teşekkür etti.

Başkan Salman,” Kazanmak inanç işidir. Tekrarlanan seçimde ben sizlerin yardımıyla inanarak görevimin başına geldim. İnanmış ve çalışmış insanın başaramaması mümkün değildir.  Hiçbir başarı tesadüf değil tesadüf eseri değildir. Bu başarı topyekûn bir başarıdır. O günlerde negatif propaganda yapanlar dedikler ki ‘ İki ay sonra maaş ödeyemez’  24 ay geçti ve 24 maaşı biz gününde ödedik” dedi.

“ Vaatlerin %50’si tamamlandı”

 

 Tekrarlanan seçimler ve göreve ısınmasının ardından çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Başkan Salman,”  Hengâmeli bir iki yıl geçirmemize rağmen vaatlerimizin %50’sini tamamladık. Seçim döneminde verdiğim önemli sözlerden birisiydi. Halka yüzümü çevirmeyeceğim demiştim ve çevirmedim.  Önceleri haftada beş gün yaptım. Sabah saat 8-9 arası isteyen benimle istediği gibi görüşüyordu. Zaman geçtikçe gelen giden azaldı.  İlk zamanlarda haftada beş gün yaptığımı şeffaf oda görüşmelerini artık Salı günü yapıyorum. Bir diğer önem verdiğim şey halk toplantıları oldu.  İlk başlarda bu toplantılara bir günümü ayırırken artık 13 mahalle muhtarımın yardımı ve desteğiyle mahallelerde bu toplantılarımıza devam ediyoruz. Yalova’da artık ev toplantılarına başladık. Bir aydan bu yana ev ev gezip vatandaşlarımızla hasbi hal ediyoruz.  Bu ziyaretlerimizi daha da arttıracağız ve iki ay içinde 4000 vatandaşımıza ulaşacağım” şeklinde konuştu.

 

 

 

“Yalova, Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek bir kent olacak”

 

Yalova’nın son derece modern bir kent olduğunu ifade eden Başkan Salman,” Yaptığımı ve yapacağımız çalışmalarla Yalova’yı Türkiye’ye örnek bir kent yapacağız. Çok kısa bir süre sonra ili milletvekilimiz ve valimizle birlikte bir kahvaltı yapacağız ve bu toplantıyı bütün ülkeye örnek olarak göstereceğiz. Yalova biz göreve geldiğimizde Cumhuriyet Meydanı’ndaki İnkılap Vapuru gibi karaya vurmuştu. Biz şuanda Yalova’yı yüzdürmeye başladık. Bir sene sonra yolcu gemisi olacak sonraki sene uçak olacak uçup gidecek”

 

“ Parti rozeti takmıyorum”

 

Göreve geldiği günden bu yana asla insan ayırmadığını vurgulayan Salman,” CHP İl Başkanım kızacak belki ama ben göreve geldiğim günden bu yana parti rozeti takmıyorum. 7’den 70’e kim görse bana insan ayırmıyorsun diyor ve sen başkasın Vefa diyorlar. Bence bütün Türkiye’deki belediye başkanları da böyle yapmalı. Biz o zaman bu ülkede hoşgörüyü, dostluğu, barışı, sevgiyi büyütebiliriz. Hani diyorlar ya ‘ Ne yaparsan aşk ile yap’ diye ben görev sürem boyunca görevimi görev sürem sonrasındaysa Yalova için elimden gelen ne varsa aşk ile yapmaya devam edeceğim” dedi.

Yalova’nın güzelleşmesi için elinden geleni yaptığını kaydeden Başkan Salman,” İlk olarak Alt yapı ve bayındırlık hizmetlerimize ara verdik. Belediye başkanları normalde alt yapıya girmek istemez göz önünde görünmüyor diye biz öyle yapmıyoruz 450 km’lik boru hattı projemizle halkımız için daha temiz daha sağlıklı ve daha güvenli içme suyu alt yapısı sunacağız. Hedefimiz halkımıza daha temiz bir Yalova’da yaşaması biz mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına 25.8 km şebeke ekledik. Dere ıslahı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bunun yanında köprü çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Kazımiye deresinde 450, Yalova Safran deresinde 1000 metre olmak üzere toplamda 1450 metre dere ıslah ettik” şeklinde konuştu.

Her geçen gün büyüyen Yalova için Trafiği rahatlatacak çözümleri projelendirip yapmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Salman,” Kiptaş köprüsünü yeniliyoruz, Terminal Köprülü Kavşağını genişletiyoruz, park sorununa alternatif çözüm buluyoruz. Yalova’da bir ilk gerçekleştireceğiz 100 araçlık yer altı otoparkı yaparak bu sorunu da halledeceğiz. Bu işlemleri yaparak kolay ve düzenli kent ulaşımını sağlayacağız Yalova’da trafik sorununa son vereceğiz” dedi.

Başkan Salman toplantının devamında, Yalova’nın çehresini değiştireceği çalışmaları, belediyenin yeni hizmet alanlarını, interaktif belediyecilik hizmetlerini, parkların ve spor tesislerinin, mezarlık ve sosyal hizmetler alanında yapılan hizmetleri  misafirlere anlattı.

 

HABER-FOTO: BARIŞ GÜR