BBP Genel Başkanı Mustafa Destekçi basına açık olan istişare toplantısında, ağırlıklı olarak terör konusunda partisinin düşüncelerini paylaştı. Terörü, iktidara geldikten bir yıl sonra kökünü kazıyacaklarını söyleyen Destekçi, bu konuda söylediklerinin arkasında olduklarını özellikle vurguladı.

Geçmişten bugüne kadar Türkiye’nin en büyük sorunun Terör olduğunu değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, “AK Parti hükümeti ülkede suni gündemler oluşturularak, milleti yanıltıyor. Biz hep şunu söyledik, terör bizim birinci gündem maddemiz. Terör bitmeden, Türkiye’de hiçbir sorun bitmez. Bundan dolayı dün Ankara’da yaşanılan Terör saldırısını kınıyorum. Şehit olan güvenlik görevlisine Allahtan rahmet, yarılı Basın mensubuna da acil şifalar diliyorum.

Hiçbir Avrupa ülkesinde bu kadar çok terör olayı yaşanmıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar terör saldırısı olmuyor.  Çünkü Avrupa’da terör örgütlerine mensup olanlara en ağır cezalar uygulanıyor. Avrupa’da birkaç nadir terör oluyor, onlarda dışarıda gelerek yapılan nadir olaylardır. Bakın Ankara’da ki canlı bomba olayına, daha önce birkaç terör olaylarına karışmış, Türkiye’de güvenlik alanında ciddi düzenlemeler yapılmalı.” Diye konuştu.

   Son günlerde yaşanılan Irkçılık tartışmasına da değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destekçi,”  Türkiye’de ırkçılık tartışması gündemden çıkarılması gerekir. Yaşanılan Irkçılık tartışmaları, suni gündemlerdir, ülkemizi bölmeye ayrıştırmaya yönelik tartışmalar. Türkiye’de ne Türk ırkçılığı, nede Kürt ırkçılığı, var “diye söyledi.

  Türk silahlı Kuvvetleri’nin kendilerinin göz bebeği olduğunu söyleyen Destekci, “TSK’ya hiçbir zaman güvensizlik duymadık. Ülkenin güvenliğinde, için en çok değer verdiğimiz kurumu TSK’dir. TSK’ya hiçbir zaman güvensizlik duymadık, ama TSK içderisinde de Terör’e destek olanlar varsa, hainlik yapan varsa, elbette ki hukuken gereğini yapılmalı. Hiçbir zaman TSK’yı, Terör’le bir araya getirilmemeli.

 Terörün bitmesine yönelik çalışmalar yaptık, yaptığımız çalışmaları, Meclisteki tüm Partilere, Başbakana, Cumhurbaşkanı’na, Muhalefet Partilerine, TSK’ya bildirdik. Rabbimiz bize İktidarı nasip ederse, milletimiz teveccüh ederse, iktidar olursak, 30 yılın hesabını soracağız, “diye konuştu.

“SÜRECİN ADINI DOĞRU KONULMALI”

Terörle topyekun mücadelede masaya oturulacağını ve gelinen sürecin buna dönük olduğunu söyleyen Destekçi, ”Bir kere sürecin adını doğru koyak gerekir, sürecin adı İmralı süreci değildir. Sürecin adı Apo ile müzakere sürecidir. Bu sürecin dış ayağının olmadığını kimse inkar edemez. Deneyim ve tecrübelerimize göre terör bitmeyecek. Daha öncede, Milli Birlik ve Kardeşlik projesi deniliyordu sonuç ne oldu? Terör daha da tırmandı. Daha birkaç ay önce Sayın Başbakan İdamdan bahsediyordu, dokunulmazlığın kaldırılacağından söylüyordu. Ne oldu da bu noktaya gelindi.” Diye konuştu.

“SÜRECİ BAŞLATAN MİLLETE NET AÇIK CEVAP VERMELİ”

Sürece ilişkin olarak hükümet yetkililerine sorular yönelten BBP Genel Başkanı Mustafa Destekci, ”Biz burada açık ve net söylüyoruz, süreci başlatanlar şu sorularımıza net cevap vermeliler.

 PKK Terör örgütü lideri, bebek katili özgürlüğüne kavuşturulacak mı?

PKK dağ kadrosu affedilip İstanbul’da yaşamalarına İzin verilecek mi ?

Genel afla, PKK mensupları serbest kalacaklar mı ?

Bu süreci başlatanlardan biri çıksın bize hayır kardeşim! Bu söyledikleriniz doğru değil desin” şeklinde konuşarak mevcut iktidarın bu konuda şeffaf olmadığını dile getirdi.

  “YENİ DEMOKRAKTİK BİR ANAYASA İSTEMİYORLAR”

Yeni Anayasa çalışmalarına değinen, Destekci, “Bu meclis, yeni demokratik bir anayasa istemiyor. Bu meclisin, yeni demokratik bir anayasa özlemleri yok, çünkü mevcut anti demokratik seçim sisteminden besleniyorlar.

Başkanlık Sistemi Türk devlet geleneğidir. Biz Parti olarak Türkiye’de başkanlık sistemini destekliyoruz. Ancak tek meclis ve ülke bütünlüğünü koruyan bir sistem içerisinde olduğu taktirde Başkanlık Sistemi’nde yanayız. Biz BBP olarak her zaman söylediklerimizin arkasındayız. Cumhurbaşkanı’nın, halk tarafında seçilmesini de ilk bizim partimiz savundu. Ancak iktidarda olanlar, ancak kendi ihtiyaç duyduklarında, işlerine geldiğinde bu tür değişiklikleri gidiyorlar.” Şeklinde konuştu. 

 “KOŞKULARIMIZ GİDERİLMEDİĞİ SÖRECE BU İŞİN PEŞİNDEYİZ

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili şüpheleri olduğunu söyleyen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destekçi,”Toplumda, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’un öldürüldüğüne dair şüpheler var. Bu şüpheleri ortadan kaldıracak açıklamayı yetkilerden bekliyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından, Genel İstişare Toplantısını, basına kapalı şekilde, partileriyle yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destekçi, 3 Şubat 2013’te Yalova’dan ayrılacak.  Haber-Fot.: Halil Fidan