07.11.2018 tarihinde başvurusunu internet üzerinden yaptığı açıklan Yiğit, ‘Altınova ilçesinde yıllardan beridir Ziraat Bankasında Servis Yetkilisi olarak görev yaptım. Altınova Belediye Başkan Aday Adaylığımdan dolayı geçtiğimiz günlerde emekliye ayrıldım. Altınova’nın sorunlarını bilen, halk tarafından sevilen sayılan bir kişiyim.

  31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde, Adalet ve Kalkınma Partisi Altınova Belediye Başkan adayı olarak seçime girmem durumunda Altınova’dan %80 oy alacağımı iddia ediyorum.

  Eşim Ülfiye (Ülkü) Yiğit, 2008-2013 tarihleri arasında AK Parti Altınova Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuş, AK Parti davasına gönül vermiş, Altınova İlçe Teşkilatı tanıyan, seçmen ile her daim iyi diyaloglar içerisinde bulunmuş bir kişidir.

  Altınova ilçesinde Ziraat Bankası Servis Şefi biri olarak görev yapmış, bu ilçenin bir parçası olarak halka hizmet için aday adaylığı başvurusunda bulundum.

  Altınova Belediyesi’nin öz kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, Altınova’yı Yalova ve Marmara’nın en gözde ilçesi yapmak için liyakat sahibi, genç ve becerikli bir ekip ile Altınova Belediye Başkanlığı’na talibim. Altınova Belediye Başkan Aday Adaylarının çokluğunu, zenginlik olarak değerlendiriyor, tüm aday adayı arkadaşlarımıza bu kutsal yolda başarılar diliyorum’ dedi.