2019 Mart Ayı’nda yapılacak olan Mahalli Seçimlerde birçok parti seçim startını verdi. Siyasi Partilerde aday adaylık başvuruları başladı.

AK Parti’de değişim rüzgarları

Adalet ve Kalkınma Partisi, 2019 Mart’ında yapılacak olan Mahalli Seçimler öncesi, Gençlik ve Kadın Kollarında yaşanan istifalarla beraber İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın istifa edeceği iddiaları söz konusu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün il yönetiminde Mahalli seçimler öncesi revizyon yapacağı, il belediye başkan adaylığına Yalovalıların yakından tanıdığı genç, dinamik, liyakat ve dava sahibi adaylarla gedeceği, birçok ilçe ve belde belediye başkanlıklarında da yeni genç yüzlerle Mahalli Seçimlere gereceği iddia ediliyor.

2019 Mart ayında yapılacak Mahalli Seçimlerde, aday adaylık sürecinin resmi olarak daha başlatılmadığı AK Parti de ki çürük elmaların bir bir ayıklanamaya çalışılacağı söyleniyor.

Salman, destekçileriyle hareket etti

Cumhuriyet Halk Partili Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, partisinden adaylık başvurusunu kendisini destekleyen partililerle, CHP Yalova İl Başkanlığına yaptı. Müracaatını yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, ‘CHP’ye yıllarca hizmet etmiş bir partili olarak CHP Yalova İl Başkanlığına adaylık başvurusu yapmak kadar doğal bir şey olamaz’ şeklinde düşüncelerini açıklayan Salman’ın, ‘Ankara’dan adaylık başvurusu yapacak’ söylentileri yapanlara tokat oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yalova Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu bundan 2 hafta önce açıklayan Mehmet Güler ve Vefa Salman dışında herhangi bir aday adaylık başvurusu yapılmış değil. 

MHP’de seçim startı verildi

Yalova’da Mahalli Seçim startını ilk veren Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Hafa sonu partisinin yeni yönetimi ve ilçe başkanlarıyla Sporium Tesislerinde bir araya gelen MHP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Necati Vural ‘Mahalli Seçimlerde; belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclis aday adaylarının belirlenmesinde tüm teşkilat, liyakat sahibi kişilere belirlemeli’ şeklinde açıklamada bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday adaylık başvurularının önümüzde ki günlerde yapılacağı, adayların belirlenmesinde parti teşkilatının aday adaylarını titiz bir araştırmadan geçirerek belirleyeceği açıklandı.

İYİ Parti’de teşkilatlanma ve aday adaylıklar birlikte belirlenecek

Yalova İYİ Parti’de; il, merkez ilçe, ilçe ve belde teşkilatlarına yeni yöneticiler belirlenirken, diğer yandan; belediye, belediye meclisi, il genel meclisi üyelikleri için de adayların belirlenmesi, il başkanlığı görevine yeni atanan Mehmet Çam ve yeni teşkilat tarafından belirlenecek.

Mahalli Seçimlerde diğer partiler aday adaylık başvurularını değerlendirirken, şu an için İYİ Parti yeni yönetimlerini belirlemeye çalışıyor olması büyük bir dezavantaj olarak görülüyor.

24 Haziran da yapılan Milletvekilliği ve 1. Başkanlık seçimleri öncesi de aynı sıkıntıyı yaşayan İYİ Parti’de, Başkan Mehmet Çam ve ekibi partisinin adaylarını iyi belirleyebilecek mi?