Yalova Valiliği görevine 5 Kasım 2018 tarihinde başlayan Yalova Valisi Sn. Muammer Erol’a her geçen gün artan sevgi ve saygı çığ gibi büyüyor.

Vali Erol, devlet adamlığı, bilgisi, uyumu, sıcakkanlılığı ve samimi duruşuyla kısa süre içinde; 7’den 70’e kadın-erkek tüm Yalovalıların gönlünde taht kurmayı başardı.

Bürokrasi başta olmak üzere, siyasiler, STK’lar, meslek kuruluşları ve esnaf nezdinde de büyük sevgi ve saygıyla anılan Yalova Valisi Sn. Muammer Erol’un bu duruşunun Yalova’da her dönem büyük eksikliği görülen birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanmasında etkili olacağı kanaatindeyim.

Birçok sorunla boğuşan Yalova kent insanın önünü açacak, doğru ve sağlıklı çalışmalar içinde olacağına inandığım Sn. Yalova Valisi Muammer Erol’un başını çektiği birçok hizmetin Yalovalılarla buluşturulacağı kanısındayım.

babacan tavrı ile her kesimin gözdesi olan Sn. Erol’a başarılar diliyorum.

Vefa, 2. bir ‘VEFASIZLIK’ içinde mi?

30 Mart 2014’te Cumhuriyet Halk Partisi’nden o dönem partisinin önemli bir şahsiyeti olan Muharrem İnce’nin isteği ile aday, desteği ile de Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman’ın ayakları, 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerini kazanmasıyla tamamen yerden kesildi gibi…

Salman’ın 31 Mart Mahalli Seçimlerinde en büyük desteği aldığı doğu ve Güneydoğulu seçmenin istek ve taleplerine kulağını tıkadığı her yerde konuşuluyor.

Kendisine her türlü eleştiriye rağmen aday yapan, aday yaptıktan sonra Salman’ın kazanması için gece gündüz çalışan ve çalıştıran, CHP’nin Yalova, Ankara ve İstanbul’da kazanmasının ilk fitilini ateşleyen Muharrem İnce gibi bir değere, Vefasızlık yapandan, kendisine oy veren doğu ve Güneydoğulu seçmenden VEFA beklemek komik olmaz mı sizce de?

Becan, yeni yönetimiyle farklılığını ortaya koymalı

2018’in sonbaharında yeni yönetimiyle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na 2. defa seçilen Sn. Tahsin Becan’dan bu dönem tüm iş dünyası, uyumlu, sorun çözen, uzlaştıran bir yönetim ile YTSO yönetiminin kente değerler kazandırmasını istiyor.

Geçmiş dönem yönetimlerinde yaşanan çok başlılıkla beraber, YTSO Meclisi’nde yaşanan fikir ayrılıkları yüzünden geçmiş yıllarda kazananın olmadığı bir süreç yaşayan Yalova Sanayi ve Ticaret Odası’nda bu durumu ortadan kaldıran birçok olumlu durum şu an için varken, Sn. Becan’ın süreci çok iyi değerlendirmesi gerektiği görüşündeyim.

En büyük sorun ise son bir yıldır ülke ekonomisinin içinde bulunduğu ekonomik kriz diyebilirim.

Bağatar kontrolü elinde bulundurmalı

Yalovalılar, 2019’un başında Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova bir dönem öncesi İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde Yalova Belediye Başkan Adayı olmasıyla boşalan yerine AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı görevine atadığı Muğlim Bağatar ve yeni yönetiminden çok şey bekliyor.

AK Parti’nin, Yalova başta olmak üzere; İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin gibi büyük şehirlerde 31 Martta yaşadığı yenilgiler, göreve yeni atanan Muğlim Bağatar için şansız bir dönem olarak değerlendiriyorum.

Cumhuriyet Başsavcılığına birçok suçtan dolayı haklarında dava açılması gündemde olan bürokratlar hakkında soruşturmaların açılması ve yine birçok kurumda yaşandığı iddia edilen olumsuzlukların üzerine gidildiği bir dönemin Muğlim Bağatar’ın İl Başkanı olduğu AK Parti ve kendi siyasi geleceği açısından önemli olduğu kanısındayım.

Partili Belediyeler, kamu kurumları ve birçok alanda yaşanan her türlü sorun ve sıkıntılara vakıf bir il başkanın zamanında müdahalesi, hem Yalova halkı, hem de AK Parti’nin önümüzdeki süreçteki konumu için büyüm önem arz ettiği düşüncesindeyim.