Yalova Milletvekili partisinden istifa etmiş. ‘Var mıydı ki?’ diye bir sürü espri dolanıp duruyor sosyal medyada. Aslında işin gerçeği şu ki, Yalova Milletvekili konusunda en şanssız illerden biridir herhalde. En popüler Milletvekilimiz Sn. İnce idi, o da hepimizin malumu.

Milletvekili olmak, o ile fayda sağlamak, orada yaşayan insanları vekili olarak hükümete gerekli bilgileri vermek, ilde gelecek olan yatırımlar için çalışmak, vekil oldukları ilin bugünü ve geleceği için çalışmak, temsil ettikleri ilin her türlü problemi ile ilgilenmek. Çünkü zaten Milletvekili seçimi öncesinde kapı kapı gezerek neler yapacaklarını, nasıl hizmet vereceklerini anlatıyorlar ve bizlere yüzlerce söz veriyorlar. Peki, sonra seçilince ne oluyor? Başka illeri bilemem zaten pek incelemedim de. Ben kendi ilim Yalova için konuşuyorum. Onlarca kez sordum ama kimse cevabı bilmiyor. Bende bilmiyorum ama bir kez daha soracağım. 1995 yılında bu yana seçilmiş olan Yalova Milletvekillerimiz, Yalova için ne hizmetler yapmışlar? İşte sosyal medya herkese açık, önüne gelen herkes buradan yazıp çiziyor. Eğer sözde Milletvekili değiller ise, kendileri yada destekçileri yaverleri her kimse yazsınlar da bizde bilelim. Toplamda 8 dönemde Yalova Milletvekilliği yapmış isimlerin listesi bu;

TBMM 20. Dönem-Yaşar Okuyan - Anavatan Partisi, Cevdet Aydın -Doğru Yol Partisi

TBMM 21. Dönem-Hasan Suna-Demokratik Sol Parti, Yaşar Okuyan -Anavatan Partisi

TBMM 22. Dönem-Şükrü Önder-Adalet ve Kalkınma Partisi, Muharrem İnce -Cumhuriyet Halk Partisi

TBMM 23. Dönem-İlhan Evcin-Adalet ve Kalkınma Partisi, Muharrem İnce -Cumhuriyet Halk Partisi

TBMM 24. Dönem-Temel Coşkun-Adalet ve Kalkınma Partisi, Muharrem İnce -Cumhuriyet Halk Partisi

TBMM 25. Dönem-Fikri Demirel-Adalet ve Kalkınma Partisi, Muharrem İnce -Cumhuriyet Halk Partisi

TBMM 26. Dönem-Fikri Demirel-Adalet ve Kalkınma Partisi, Muharrem İnce -Cumhuriyet Halk Partisi

TBMM 27. Dönem-Ahmet Büyükgümüş- Meliha Akyol-Adalet ve Kalkınma Partisi, Özcan Özel-CHP

8 dönem boyunca Yalova’yı temsil etmiş, vekillik yapmış bu isimlerin Yalova için büyük hizmetleri nedir acaba? Yalova’nın Milletvekilleri gerçekten Milletvekili mi ? Yoksa sözde Milletvekili mi?

Kendine güvenen hodri meydan diyerek çıksın ve anlatsın. Yalova’ya ne hizmetler verdiğinin listesini yayınlasın. Sadece kendi partili yandaş yoldaşına değil, Yalova halkının bugünü ve geleceği için neler yaptığını şöyle çarşaf çarşaf yazarak yayınlasın da görelim. Hatta ben kişisel olarak Yalova Milletvekillerinin %90 civarının Yalova’ya hiçbir faydası olduğuna inanmıyorum. Yalova vekillerinin Yalova için hiçbir şey yaptıklarını görmedim. Yalova’da benim gibi vekillerin yaptığı hiçbir iş olmadığına inan birçok kişi de biliyorum. O yüzden gelmiş - geçmiş - şimdiki vekillerimiz icraatlarını Yalova’mız için yaptıklarını şöyle uzunca biçimde yazıp deklare etsinler de ben ve benim gibiler, utancımızdan yerin dibine girelim.

Kişisel görüşümdür ki, kimse çıkıp ta icraatlarını yazmayacak, deklare etmeyecek, edemeyecek. Çünkü ortada yaptıkları hiçbir iş yok. Olmayan şeyler ile de söylenip övünülmez. Zaten vekillerin Yalova için yaptıkları toplu iğne ucu kadar bir iş olsaydı, şimdiye kadar o işleri binlerce kez göktaşı büyüklüğünde parlatıp parlatıp kafamıza atarlardı. Hatta daha ileri giderek söylüyorum, Yalova için yaptıkları azıcık bir güzel iş olsaydı, yaptıkları onlar bunu bizim taaa gözümüzün içine sokacak kadar ileri giderlerdi. Her birimize tek tek mektup yazar, bak bunları ben yaptım. Ben olmasam bu işler olmazdı diye yazarlardı. Bugüne kadar hiç böyle bir şey olmadı. Neden? Çünkü olmayan bir şeyin de reklamı yapılmaz ki. Bundan eminim çünkü. Yalova’da yapacakları her şeyi onlarca reklam, mektup, afiş, pankart ile kapı kapı gezerek anlatıp durdular. Ne diyeyim zavallı Yalova’nın makus talihi bu herhalde. Önceden Kaymakamı kimse takmıyordu şimdi ise ……….

Hiç kimse senden iyi değildir. Ama sen ortaya bir şey koymazsan, sen de kimseden iyi değilsin. Donald Laird