Gazanfer Bi̇lge Spor Tesisleri'nde düzenlenen 110. geleneksel tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri müsabakasında 400’den fazla güreşçi kıyasıya yarıştı.

Güreşlere,  üç yıldır güreş ağalığı yapan Orbay Tuna, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban,  CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ve güreş severler katıldı.

 

110. geleneksel tarihi  Fevziye yağlı Güreşleri ağası Yalova Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orbay Tuna, böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Tuna,” Bu gönül işi gönülden yapılmazsa kalıcı olmaz. Burada 7’den 70’e çocuğu yaşlısı herkes gönül verdiği için bu organizasyon bu kadar güzel gerçekleşiyor. Burada herkesin emeği var. Biz bu coşkuyu gördükçe bu güreşlerin arkasında olacağız Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu güreşlerde olacaktır. Benim tek bir isteği var siyasetçilerden. Ne olursa olsun bu ortak değerleri siyasete bulaştırmasınlar bu iş gönül işidir” dedi.

Müsabakaların her biri seyirciler tarafından coşkuyla takip edilirken yarı final güreşlerinde Orhan Okullu ve Ali Gürbüz’ün karşılaşması adeta güreşlerin en coşkulu müsabakasına sahne oldu. Yarı final karşılaşmasında 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı  Orhan Okullu’yu yenen Ali Gürbüz finale yükseldi. Finalde rakibi olan İsmail Balaban ile karşılaşmanın hemen başlarında sakatlığından dolayı karşılaşmadan çekilen Ali Gürbüz, finale gölge düşürerek seyirciler tarafından tepki gördü. 110. Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri ağası Orbay Tuna bu durumdan dolayı oldukça üzgün olduğunu belirtti. Tuna,” Gerçekten çok güzel müsabakalar oldu. Ancak Ali Gürbüz’e bu yakışmadı ben gerçekten çok kırgınım. Ben ikinciliğini de kabul etmiyorum. Burada bu kadar insanı güneş altında ben bırakıp gidiyorum demek olmaz bu yakışmadı. Bütün güreşçi arkadaşlarımı takdir ediyorum ama hayal kırıklığına uğradım. Ben ağa olduğum sürece Ali Gürbüz’ü burada görmek istemiyorum”  şeklinde konuştu.

 

Öte yandan2017 yılında yapılacak  111. Geleneksel tarihi  Fevziye  Yağlı Güreşleri’nin  Güreş Ağası Yalova Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orbay Tuna oldu. Böylece  Tuna, üçüncü kez Fevziye  Yağlı Güreşleri’nin  ağası oldu.