Mimarlar odası Yalova Temsilciliği Başkanı Hakkı Gültekin, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Yalova Belediyesi, meskun alanlarda 5 aydır ruhsat vermiyor. Mimarlar Odası olarak şehir plancıları ile görüşmemizden sonra Belediye Meclisine çözüm için plan notu öneriyoruz’’.

Gültekin açıklamasında, ‘’Son zamanlarda Yalova'da önemli olaylar oluyor. Kamu kurumlarında oluşan bu karmaşa Yalova'nın geleceğini etkiliyor.

   Yalova Belediyesi, meskun alanlarda 5 aydır ruhsat vermiyor. Mimarlar Odası olarak şehir plancıları ile görüşmemizden sonra Belediye Meclisine çözüm için plan notu öneriyoruz. Önerimiz meclis gündemine bile alınmıyor. İmar Komisyonu Başkanı, 5 aydan sonra çözüm aramak için Ankara'ya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gitmeye karar veriyor.

   Basından 400 yataklı devlet hastanesinin planlandığı, 340 dönümlük arazide imar plan notunun iptal edildiğini öğreniyoruz. Ak Parti Grup Başkanı Kasım Avar ''Bu devlet sözüdür. Tüm Yalovalıların içi rahat olsun. Bakan değişse bile bu değişmez. Bunun sözünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Bu tüm bakanlarıda bağlar. Bu söz mutlaka yerine getirilir.'' demektedir.

   Mimarlar Odası olarak bu sözün yerine getirileceğini biliyoruz. Ama yasalara uygun plan yapmak Belediye Meclisinin işidir. Planlama olmayan yerde hiç birşey yapılamaz’’.

      Tüm meclis üyelerinin parti farkı gözetmeksizin Yalova için kenetlenmesini gerektiğine dikkat çeken Gültekin, ‘’Tigem'deki İmar Planı’nında iptal edildiğini, üniversite açısından sıkıntı olacağını, Belediye Meclisinde Sayın Vefa Salman'dan duyuyoruz. Şu anda Yalova'nın plan revizyonununa ihtiyacı var. Çiftlikköy ilçesinde, Etibank Tesislerinin Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis girişimi olduğunu siyasilerden öğreniyoruz. Eskiden tüm askeri dinlenme tesisleri, kıyıların en güzel yerlerinde konumlanırlardı ve sahiller tel örgü çevrilerek halkın kullanımına kapatılırdı. Şimdi ise dini tesislerin tatil köyleri Etibank ile başlamış olacak. Bir mahalleye 50 tane cami yapılmaya kalkışılsa hiç kimse dine karşı çıkmamak için ağzını açmaz. İslam dini akıl ve mantık dinidir. Etibank Tesislerinin halka açık olması için başta Belediye Başkanı Sayın Murat Silpagar ve Belediye Meclisinde bulunan meclis üyeleri, parti farkı gözetmeksizin bu olayı dikkate almak zorundadırlar.

   Yalova'nın %60'ının orman arazisi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ormanı imar planlarıyla imara açmanızın imkanı yoktur. Mimarlar Odası olarak, ormanın ilelebet kalacağı inancı içindeydik. Fakat taş ocakları sayesinde orman arazileri talan edilmektedir. Bu konunun önlenmesi için Yalova milletvekilleri ne yapmışlardır? İktidar milletvekili bu talanı önleyebilir mi? Kamuoyu bu soruya cevap aramaktadır. Birçok insan aşağıdaki ninniyi bilir; ‘’Dandini dandini dastana. Danalar girmiş bostana. Kov bostancı danayı. Yemesin lahanayı’’. Buradaki dana, bostan, lahananın yerine Yalova halkı olarak istediğiniz özneyi koyabilirsiniz. Yıllardır biz bu ninni ile uyutulduk. Bu kadar olumsuzluklar içinde Yalova'da güzel şeylerde oluyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının tescilli markası Sabun Çiçekleri satışı için, İDO'nun orda satış yeri yapılıyor. Yalova'nın kadın girişimcileri öncülüğünde yapılan bu yer, kadınların elele vererek üretime geçmelerine, var güçleriyle çalışmalarına, evlerine katkı sağlamalarına olanak sağlamaktadır. Ayrıca kadınlar, para kazanmanın hazzına ve kendi kendine yetmenin güvenine kavuşacaklar. 8 Mart'ta, emekçi kadınların gününü kutlamaktan öte kadınlar için bir şeyler yapabilmenin en büyük kutlama olduğunun bilincindeyiz. Ticaret Odası ve Kadın Girişimcilere, bu yaptıklarından dolayı kamuoyu önünde teşekkür etmeyi bir borç biliriz’’.