Yalova Belediyesi, sosyal paylaşım ve eğitim amaçlı yeni kurulacak olan bu merkez ile bütün kesimlere ulaşmayı ve bu hizmeti paylaşmayı hedefliyor. Tüm sokak hayvanlarına insancıl, medeni sağlık hizmetleriyle hijyenik ortamlarda ve doğal koşullarda yaşayacakları Türkiye’ye örnek bir mekan ve yaşam alanı sağlanacak. Çocukların, gerek sokak hayvanlarını tanımaları gerekse onlara yapılan hizmetleri doğru ve yerinde öğrenmelerini sağlayarak, belediye-okul işbirliği ile eğitim programları da düzenlenecek. Ayrıca bu projeyle, engelli vatandaşların psikolojik yapılarına destek olarak gelişimlerinde de yarar sağlanıp, insan –hayvan iletişimini tesisteki evcil hayvanlarla geliştirilmesi planlanıyor. İletişim ve etkileşimle, engelli vatandaşlarımıza da ayrı bir katkı sağlanarak, bu beraberlikle gelişimlerine önemli ölçüde yararlılık kazandırılacağı düşünülüyor.

Salman, " Hemşehrilerimizin doğa ile iç içe ve huzurlu bir ortamda kaliteli zaman geçirmelerini hedefledik."

  Doğal Yaşam Parkı Sosyal Paylaşım Merkezi ile, kentimize  yakışan bir şekilde ve sokak hayvanlarına hak ettikleri hayvanları koruma kanununda da yer alan sağlık, bakım,tedavi ve konaklama hizmetlerinin  sunulacağını vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "İçinde hayvan ve doğa sevgisi olan tüm bireyler için bir buluşma ve paylaşım noktası olarak hayata geçireceğimiz Doğal Yaşam Parkı Sosyal Paylaşım Merkezi ile, hemşehrilerimizin doğa ile iç içe ve huzurlu bir ortamda kaliteli zaman geçirmelerini hedefledik. Doğal yaşam parkı, Türkiye'nin en güzel özgür ve doğal ortamlarından birisi olacak. Eğitim çağındaki çocuklarımıza doğru, paylaşımcı hayvan sevgisini en doğal şekilde paylaşacakları sağlıklı bir ortam sağlamış olacağız. Başta hayvan severler olmak üzere sokak hayvanları ile birlikte zaman geçirmek isteyen tüm hemşehrilerimizin ortak paylaşım alanı olacak. Sokak hayvanları dışında küçük bir hayvanat bahçesi niteliğindeki evcil hayvan mevcudiyetiyle de bu sevgi ve paylaşımın artacağını düşünüyorum."

  Hayvanlara katkı sağlamak isteyen ve bu amaçla yararlılıklarını ortaya koymaya çalışan vatandaşlara da imkan sağlayacak olan Doğal Yaşam Parkı Sosyal Paylaşım Merkezi içerisinde, binicilik,kamping alanları, anfitiyatro, botanik bahçe, hayvan koruma gönüllüsü kabinleri, karantina ve konaklama alanı, hobi alanı, çocuk ve engelli parkı, evcil ve egzotik hayvanların bulunacağı ziyaret ve paylaşım alanı, at tavlası konkrupik eğitim ve gezinti alanı, çocuk, engelli, yetişkin, yaşlı ve tüm hedef kitlelerin paylaşacağı sosyal donatı ve paylaşım alanları(toplantı,gösteri ,eğitim salonu,kafeterya,gezinti alanı.vb.), sokak hayvanları için gezinti ve paylaşım alanı, klinik ve tedavi bakım bölümleri ve bakım hizmeti alması gereken sokak hayvanları için gezinti alanlı barınma bölümleri yer alacak.