4 gün süreyle yaklaşık 2.000 aşçının katılımı ile toplam 11 dalda gerçekleştirilen V.Altın Kep Aşçılar Yarışması’nda sebze oymacılığı, mini soğuk büfe, mutfakta güzel sanatlar, yılın altın pastacı yarışması, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Yarışması, Kız Teknik ve Meslek Liseleri ve Üniversiteler Arası yemek yarışması gibi kategorilerinde yarışan aşçılar yemeklerini hazırladılar.

 

         Antalya’da yapılan 2.000 aşçının katılımıyla gerçekleşen yarışmada, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri dalında 87 okul arasından Yalova Şaban Temuge  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi birinci oldu. Okul Müdürü Gülseren Gültekin, Baş Müdür Yardımcısı Mesut Demirci, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ferhat Karataş ve Usta Öğretici Ferit doğan  eşliğinde öğrenciler, Mehmet Kaya Murat Başarıcı, Oğuz Çetinbaş ile yarışmaya katıldılar.

   Öğrencilerin hazırladığı dilim patlıcan ve balzamik sos eşliğinde sebze garnitürlü doldurulmuş kuzu pirzola isimli yarışma tabağı ile birinciliği hak ettiler.

    Kupa ve madalyalarını Antalya The Marmara Hotel’de düzenlenen gala gecesinde aldılar. Tüm katkı sağlayan öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz. 

Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi geçen sene düzenlen ‘V. Altın Kep Aşçılar Yemek Yarışmasında da’ Türkiye birincisi Olmuştu.