Yalova Group Belediyespor Erkek Basketbol Takımı 1.Lig’de

 

Bilindiği gibi 2. Lig A Grubu’nu 4. bitiren Yalova Group Belediye Erkek Basketbol Takımı Play-Off’ta Antalya Kepez Belediye’yi iki maçta da yenerek ilk 8 takım arasına kalmayı başarmıştı. Play-Off’a yarı finalde elenerek veda eden ekibimiz, Denizli Basket, Melikşah Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi’nin çekilme kararı alması sonrası 1. Lig için yeni bir fırsat yakalamıştı. Yalova GroupBelediyespor 1. Lig’de katılım hakkı için başvuran 15 takımdan biriydi.

Türkiye Basketbol Federeasyonu 15 takım arasından seçilecek üçü için belli kriterleri dikkate aldı. Federasyon kulübün mali, idari yapısı ve sportif faaliyetleri, maçların oynanacağı şehir, şehrin ulaşım ve konaklama imkanları, basketbola olan ilgi gibi,kriterlere bakarak Yalova GroupBelediyespor’u 1. Lig’e aldı. 15 takım içinden seçilen diğer iki takım ise Muğla Ormanspor ve Düzce Belediyespor oldu.

“Elimizden geleni yapacağız”

Yalova GroupBelediyespor’un iki yılda iki lig geçerek 1. Lig’de mücadele edecek olmasının büyük başarı olduğunu vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kararı ilimizde sevinçle karşılandı. Kulübümüzün 1. Lig’de başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Takımımızın 1. Lige çıkmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kulüp Başkanı ResulKocaağa, “Hedeflerimiz konusunda son 2 yılda önemli mesafeler kat ettik. Yalovalı basketbol severlere 1. Lig heyecanını yaşatacağımız için çok mutluyum. Bu büyük başarıda büyük emeği olan Başkanımız Vefa Salman ile ekibine ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yalova Group Belediye Sporda 1. Lig hazırlıklarımız başlatıldı” dedi.