Erkek öğretmenler kravat takmazken, bazı kadın öğretmenler ise derslere baş örtüsüyle girdi. Bu eyleme diğer sendikalara üye öğretmenler de destek vererek sivil kıyafetlerle okula geldi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yalova İl Başkanı Zekeriya Yayla, "Bu bir uyarı dikkate alınmazsa eylemlere devam edeceğiz" dedi.

Eylemle ilgili olarak Yalova'daki Mustafa Kemal Lisesi bahçesinde bir basın açıklaması yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yalova İl Başkanı Zekeriya Yayla, halen derslere zorunlu kıyafetlerle girilmesinin çağ dışı bir uygulama olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, "İsteseydik öğretmenlere de kılık kıyafeti serbest bırakırdık" sözüne de alındıklarını dile getiren Yayla, "2 hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayınladı. Bu genelgede öğrencilere kılık kıyafet yönetmeliğinin serbest olduğu belirtildi. Fakat o genelge içerisinde öğretmenler yok. Öğretmenler halen çağ dışı kıyafetlerle baş başa. İnsanların kılık kıyafetlerine bakılarak, şekillerine bakılarak değerlendirilmelerinin çağ dışı olduğunu düşünerek böyle bir eylem yapma kararı aldık. Üniversite sınavlarında görev aldığımızda, 22 yaşındaki öğretim görevlileri serbest kıyafetle geliyor, 55 yaşındaki öğretmen arkadaşlarımız kravat takmadıkları için geri çevriliyor. Dolayısıyla biz de bugün Yalova'nın bütün okullarında serbest kıyafetle derslere giriyoruz. Milli Eğitim Bakanı, 'İsteseydik öğretmenlere de kılık kıyafeti serbest bırakırdık' dedi.

Peki Sayın Bakan neyi istiyor ve neyi bekliyor da öğretmenlere kıyafet serbestisi getirmiyor. Darbe mantığıyla mı birisi gelip tekrar bize yönetmeliği serbest bırakacak. Biz bakanın bu cümlesine de çok alındık. Bu bir başlangıçtır. Eğer bu uyarı eylemi dikkate alınmazsa, biz bu eylemlere devam edeceğiz. Biz çocuklarımızı asla mağdur etmeyiz. Onun için bugün dışarıda derslere girmeyerek değil, serbest kıyafetle derslere girerek eylem yapıyoruz" ifadelerini kullandı.