Her iki takımın nefes kesen mücadelesinden 2-2 eşitlik çıktı.Sultaniyespor-Çiftlikköy Belediyespor karşılaşmasında, ilk gol maçın hemen başında Çiftlikköy Belediyespor’lu Uğur Aydemir’den geldi.

  Sultaniyesporlu Candaş, beraberliği 15. dakikada attığı gol ile yakaladı.

  39. dakikada İbrahim Halil, Sultaniyespor’u 2-1 öne geçiren gole imza attı ve Sultaniyespor’u 2-1 öne geçirdi.

  Çiftlikköy derbisinde 2-2’lik eşitliği,78. Dakikada Ömer Çiftlikköy Belediyespor adına attığı gol ile sağladı.  

  Karşılaşmanın ilk deverisinde Çiftlikköy Belediyespor’lu İbrahim 45. dakikada penaltı atışını göle çeviremedi. 

   Karşılaşmanın 71. dakikasında Sultaniyespor’dan İbrahim Halil, 87. dakikasında Berdan, 89. dakikasında Candaş ve Çiftlikköy Belediyespor yedek kulubesindeki oyuncu Abdullah Tektaş, kırmızı kart görerek oyun kaladılar.

  Çiftlikköy derbisine, atak başlayan taraf kırmızı-siyahlı takım oldu.

  Maçın hemen başında, Uğur Aydemir karşılaşmanın 3. dakikasında topu Sultaniyespor ağlarına yuvarlayarak, Çiftlikköy Belediyespor’u 1-0 öne geçiren gole imza atan oyuncu oldu.

  Karşılaşmanın hemen başında kalesinde gördüğü golden sonra çabuk toparlanan ev sahibi Sultaniyespor, 15. dakikada sağdan Selçuk’lu geliştirdiği atakta ceza sahasına yolladığı topun gelişine vuran Candaş, top ağlarla buluşturdan isim olurken, durumu 1-1 yaptı. 

  1-1’lik beraberlik sonrasında karşılaşmada daha atak bir futbol sergileyen Sultaniyespor, galibiyet için ataklarını sıklaştırdı.

  Konuk takım Çiftlikköy Belediyespor, kendi sahasından uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.

  32. dakikada Çiftlikköy Belediyespor, kontratakda penaltı kazandı. Atışı kulanan İbrahim, topu kalecinin üzerine atınca, Çiftlikköy Belediyespor önemli bir fırsatını değerlendiremedi.

  Karşılaşmada, dakikalar 39’u gösterirken, sağ kanattan gelişen bir atakta Sultaniyespor’lu Uğur Pekdemir’in yaptığı ortayı,  arka direkte iyi takip eden İbrahim Halil, topu ağalarla 2. defa buluşturuken, konuk takım Çiftlikköy Belediyespor önünde 2-1 öne geçen göle imzasını attı.

  Karşılaşmanın ilk yarısı, evsahibi Sultaniyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

  Karşılaşmanın ikinci yarısına Çiftlikköy Belediyespor daha istekli ve arzulu başlayan taraf oldu.

  Dakikalar 71’i gösterdiğinde, İbrahim Halil karşılaşmanın orta hakemi Sefa Demir tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç oldu.

  Sultaniyespor’un, 1 oyuncu eksik kalmasıyla daha çok atak gelştirmeye başlayan Çiftlikköy Belediyespor, 10 kişi kalan rakibi karşında 7 dakika sonra Ömer ile 78. dakikada bereberlik golünü buldu.

  2-2 eşitliğin ardından, karşılaşmada bir hayli gerilim yaşandı. 

  87. dakikada, Sultaniyspor’lu Berdan, rakibine yaptığı faulden dolayı maçın orta hakemi Sefa Demir tarafında 2. sarı karttan kırmızı kart gördü ve bir anda Sultaniyespor bu önemli derbi de 9 kişi kaldı.

  Berdan’ın, kırmızı kartla oyun dışında kalmasına tepki gösteren, Sultaniyespor yedek kulübesinde bulunan yöneticilerden Tarık Çilingir, maçın hakemi Sefa Demir’e tepki gösterince, Çilingir de saha dışına çıkartıldı. 

  Tam saha içindeki karışıklık ortadan kalktı denilirken, bu defa Çiftlikköy Belediyespor’lu yedek oyuncu Abdullah Tektaş da, karşılaşmanın orta hakemi Sefa Demir’den kırmızı kart gördü.

  Karşılaşmanın 89. dakikasında Sultaniyesporlu Candaş da, orta hakem Sefa Demir’den 2. sarı karttan, kırımızı kart görerer, oyun dışında kaldı.

  Karşılaşmanın son dakikalarında, 3 eksikle mücadele eden evsahibi takım Sultaniyespor önünde, tek eksikle galibiyet golünü bulamayan Çiftlikköy Belediyespor, karşılaşmayı 2-2 sonuçla tamamladı. Haber: Selim Küçükbingöl