Organizasyon Tertip Komitesi üyesi ve Çiftlikköy Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Pasin konu hakkında bir açıklamada bulundu. Pasin, yaptığı açıklamada, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu öncülüğünde her yıl geleneksel olarak yapılan atlı cirit müsabakalarının en önemli ayaklarından birisi olan ve Ankara’da yapılacak olan final maçlarına doğrudan katılacak 4 takımdan birisinin belirleneceği yükselme grubu kategorisi C Grubu maçlarının Yalova’da yapılacağını bildirdi. 6-7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Çiftlikköy Sultaniye Mahallesi’nde yapılacak olan maçlara, Sivas Yeşilyurt, Balıkesir Sındırgı, Manisa Selendi Beypınar ve Uşak Bölme Gençlik Atlı Cirit Spor Kulüpleri katılacak. 3 gün boyunca 4 takımın birbirleriyle yapacağı maçlar neticesinde 1 takım Ankara’da yapılacak final maçlarına katılmaya hak kazanacak. Maçlar cuma ve cumartesi günleri saat 16.00, pazar günü ise 10.00’da başlayacak.

Atlı cirit nedir?

At üzerinde oynanan çok eski bir Türk oyunu olan cirit, oynayana çeviklik, sağlamlık, iyi bir binicilik kazandırır. Bir takım oyunu olan ciritte oyuncunun yeteneği kadar atın çevikliği ve binicisi ile uyumu da büyük önem arz eder. Savaşta düşmanı takım halinde alt etmeye, mağlup etmeye yönelik davranışlar ve sonuçta güçlü olanın galibiyeti cirit müsabakalarının ana temasıdır. Hal böyle iken, hiçbir spor müsabakasında bulunmayan ve sadece ciritte olan ‘rakibi affetme, bağışlama’ davranışı, ciride farklı bir anlam yükler ve bu hareket rakibini bağışlayan sporcuya ve takımına puan kazandırır.

Atlı cirit oyununun, izleyenlere büyük keyif verdiğini belirten Organizasyon Tertip Komitesi üyesi ve Çiftlikköy Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Pasin, spor ve eğlenceyi bir arada yaşamak için tüm Yalova halkını üç gün boyunca yapılacak olan cirit müsabakalarına beklediklerini söyledi…