Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 70.000 metrekare alana kurulu 12 salondan oluşan fuar 80 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 5.000 katılımcıyla 26-29 Ocak’ta İstanbul Büyükçekmece TÜYAP’ta gerçekleştirildi.

Emitt 2017 Turizm Fuarı'na katılan Yalova'nın standı 10. salonda yer aldı. Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yalova standında, Yalova kültürel varlıkları, dört mevsim doğa turizm potansiyelleri, yöresel el sanatları ve doğal ürünleri ile en iyi şekilde tanıtıldı.

Yalova standına ilgi büyük oldu

Bir çok ziyaretçi tarafından ilgi gören Yalova standına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Müsteşarı Ömer Arısoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, TÜRSAB Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Başol Haraç, Yalova eski Milletvekili Temel Coşkun, birçok il, ilçe belediye başkanları ve Kültür Turizm Müdürleri ziyarette bulundular.

Yalova'nın ilçeleri tanıtıldı

Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak hareket eden Altınova, Termal, Armutlu, Çiftlikköy ve Çınarcık Belediyeleri kendilerine has ürünlerini fuarda tanıtma imkanı buldu. İlçe belediye başkanları fuar süresince misafirlerle yakından ilgilendi.

Tali, "Yalova'yı her yönüyle etkin bir şekilde tanıttık"

Emitt Fuarı'yla ilgili değerlendirmede bulunan Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, "İlimizin tanıtımı adına önemli bir fırsat olduğunu düşündüğümüz Emitt Fuarı'nda Yalova'yı her yönüyle etkin bir şekilde tanıttığımızı düşünüyoruz.

Her sene bu fuara katılarak edindiğimiz tecrübe deneyim fuardaki sunumumuzu bir üst düzeye taşımıştır. Her sene çıtayı biraz daha yükseltmekteyiz. Bu sene geçen seneye nazaran daha farklı bir konseptte fuara katıldık.Beş ilçe belediyemiz bizimle birlikte ortak hareket etmiştir. Bunun dışında el sanatları hocalarımız, Yalova Arıcılar Birliği, Garden A.Ş., Yalova Sütlüsü hepsi standımızı zenginleştirmişlerdir. Bunun dışında standımız ilk defa üst düzey yöneticiler tarafından ilgi görmüştür.

Beş ilçe belediyemiz ve belediye başkanları fuarda yer aldılar. Her ilçe belediyesi kendi stantlarında kendi ilçelerini ifade eden ürünlerle kendi sunumlarını yaptılar.

 Fuara katılmamızdaki nihai amaç, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmi canlandırmak bu vesileyle şehrin kalkınmasını sağlamaktı. Dünya ve ülkemizde arz talep döngüsü çerçevesinde sunumu yapılan turizm türleri ve sunum alternatiflerini yerinde görüp incelemek bizim için faydalı oldu. Başta basın mensupları olmak üzere ilimizin tanıtımına katkı sunan herkese sonsuz teşekkürler. Haber: Sezgin Altınel