Konuyla ilgili açıklama yapan Birkan, ‘Yıllardır devam eden yol sorunlarımıza, Karayolları Genel Müdürü Sayın Mehmet Cahit Turhan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile yaptığım görüşmeler neticesinde Gemlik ile Yalova girişlerinin sıcak asfaltlama çalışmalarına başlanılmış ve kısa sürede tamamlanmıştır. Daha önceleri stabilize asfalt olarak hizmet veren karayolu, araçlar ve kullanıcıları için çeşitli olumsuzluklar meydana getirmekte idi. Kaliteli ve rahat bir yolculuk için ilk etapta Yalova girişi, ilçe merkezi, iskele ve yılandar mevkii ile Gemlik girişi arasında stabilize dolğu malzemesiyle tasviye edilerek sıcak asfalt dökülmeye uygun hale getirilmiştir. İkinci etap olarak ise bu güzergahlarda İlçemiz Yalova girişi ile Gemlik girişi arasında bulunan yaklaşık 5 kilometrelik karayolunun sıcak asfaltlama çalışmaları tamamlanarak hizmete girmiştir. Kısa sürede çalışmaları tamamlanan bu yollarımız Trafik akışının en yoğun olduğu güzergahlar olması nedeniyle oldukça önem arz etmektedir’ dedi.

     Birkan, ‘İlçemizi her yönden geliştirip güzelleştirecek projelerimizi yaparken yollarımızı da son derece önemsiyoruz. Armutlu’ muza yapmış oldukları yardımlar için Karayolları
Genel Müdürü Sayın Mehmet Cahit Turhan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırıma’ a teşekkür ederim. Tüm İlçe halkımıza ve misafirlerimize hayırlı olsun’dedi.