Aydın, “Sn. İnce’ye cevap; CHP Yalova Milletvekili aday adayı Sn. Muharrem İnce, basında yayınlanan açıklamasında diğer CHP Yalova Milletvekilleri aday adaylarını hedef alan bazı iddialarda bulunmuştur. Ben kendi adıma bu iddialara cevap verme ihtiyacını, kamuoyunda oluşacak yanlış değerlendirmelere neden olmamak adına aynı kanalı kullanarak basın üzerinden yapıyorum.

Sn. İnce, Bizlerin üretilmiş adaylar olduğumuzu iddia etmişsiniz. Evet, bu iddiasının bu kısmı doğrudur. Ben dâhil, bildiğim diğer aday arkadaşlarımız örgütümüzün bize yaptığı çağrı üzerine aday olduk. Yenilik ve değişim talepleri üzerine aday olduk. Çünkü ortada ‘1’ büyük yanlış duruyordu. Üretilmiş isek bunun temel sebebi sizsiniz. Üretilmiş isek, bizi üreten örgütümüzdür.

  İddianızın diğer kısmı ise, hem yanlış, hem çok çirkin bir siyaset anlayışına dayalıdır. Bu iddia, bizim ‘AKP’li bir aday adayının üyemiz olan bir yakını aracılığıyla, CHP Yalova örgütünü karıştırmaya çalıştığımız’ iddiasıdır. 

  Sn. İnce, beni tanıyanlar, önce kişiliğimi sonra partililiğimi çok iyi bilirler, böyle alçak bir iftiraya inanmazlar. Sizin 11 dakikada elde ettiğiniz şöhret bunu sorgulamaya da yetmez. Burası herhangi bir yer değil Yalova.

  Sözlerinizi nerede ve kimler için söylediğinize dikkat etmelisiniz. Zira, siz halen bizleri temsil eden bir milletvekilisiniz, hatırlatırım.

  Kısaca, sizin iddia ve sözlerinizi gelin değerlendirelim;

Partimizi zor duruma düşürecek açıklamalar yaptığımızı iddia etmişsiniz. Soruyorum, partimiz genel başkanlığa aday olduğunuz süreçte, yaptığınız açıklamalardan partimizi daha mı zor duruma düşürecek açıklamalardı bunlar?

  Her zaman yaptığınız gibi, yol arkadaşlarınızı uyarmışsınız. Lütfen, artık birazda yol arkadaşlarınızın size uyarılarına kulak verin, yoksa yol arkadaşınız kalmayacak.

  ‘Önseçimi ben istedim, genel başkanım istemedi’ demişsiniz. ‘Benim isteyip te yapamayacağım şeyler var’ mı, demek istediniz bize?

  ‘Aynı arkadaş grubu birbirlerinin mesajlarını paylaşıyor, partiyi karıştırmak isteyenlere hizmet ediyorlar, demişsiniz’. Doğru bulduğumuz bir mesajı paylaşmak, partiyi karıştırır mı?

  Yoksa o doğrular sizin yanlışlarınıza işaret ettiğinden mi bu itirazınız?

  “CHP Yalova örgütü Türkiye’nin en başarılı örgütlerinden’’ demişsiniz, ama bizim de o örgütün bir parçası olduğumuzu söylemeyi unutmuşsunuz.

  “Bu arkadaşlarımız bana değil, genel başkanımızın ve parti meclisimizin kararlarına karşı çıkmaktadırlar’’ demişsiniz. Yönlendirme yapmayın, bizzat geçmişte o kararlara karşı çıkan sizdiniz. Bu gerçeği bütün ülkenin bilmediğini mi düşünüyorsunuz? 

  Neden hep bir ‘İrlandalı’ yaratma peşindesiniz? 

  Sadece Yalova’da değil, memleketin dört bir köşesinde önseçime hazırım demişsiniz. Keşke girseydiniz. Yalova’ya bir milletvekili fazladan kazandırır, bir faydanız olurdu.

  ‘Sakin olun, siyaset uzun vadeli bir iştir’ demişsiniz. Biz Siyaseti sizin gibi uzun vadeli bir ‘iş’ olarak görmediğimizden mi sakin olamıyoruz acaba?

  Bizi ‘Kabataş yalancılarına’ benzetmişsiniz neye dayanarak anlayamadım? 

  Ardından da, CHP’li olun demişsiniz.  CHP’li olmak yanlışları görmemek ise, siyasette doğruluk ve samimiyete yeminli olan ben önce adam olmayı tercih ederim.  Şunu da burada belirteyim ki, ister genel başkanlığa aday olsun, ister sade bir üye, iyi bir CHP’li, önce doğru olabilen ve doğru kalabilendir.

  ‘Bana ihtiyacınız olmayacak mı? diye sormuşsunuz?

  Elbette, sizin bize ihtiyacınız olduğunuz kadar, bizim size ihtiyacımız var. Biz aday olursak, size atfen milletvekiliniz nerede? diye, bir soru gelmez. Korkmayın.. Eğer böyle bir soru geliyorsa, siz başka bir şerittesiniz demektir.

   Eğer, sizi kamuoyunda tartışırsak, ‘örgütün bunu asla unutmayacağını ömür boyu şansımızın olmayacağını’ söylemişsiniz. Ben siyaseti bir şans olarak görmüyorum. Benim için siyaset doğruları ortaya koymaktır. Bu uğurda bir avuç yürekli insanla yürüsem de, tek başıma kalsam da, doğru yolumdan dönmem. Benim siyasetten hiçbir çıkarım yok ki, üstü örtülü tehditlerinize boyun eğeyim. 

  Sn. İnce, size tavsiyem kamuoyuna yaptığınız açıklamalarınıza karşı yapmış olduğum bu cevabi açıklamaya yanıt vermemeniz, değerlendirmeyi kendi içinizde yapmanızdır. Çünkü vereceğiniz her cevap, yeni cevap hakkımı doğurur. Siz, çalışmalarınıza bakın. Zira sizin de belirttiğiniz gibi, önemli bir seçim arifesindeyiz. Merak etmeyin biz ‘sabırlı ve partiliyiz’.

  Korkmayın!  Kimsenin ‘intikam silahı’ değiliz. Bunu, siz de çok iyi biliyorsunuz. Ama örgütün sesiyiz, bunu daha iyi bilin. Unutmayın, makamlar gelip, geçicidir, bıraktığınız iz kalıcı.

  Hitabetinize fazla güvenmeyin, doğruları yazan bir kalem karşısında ezilebilirler. 11 dakika da kazandığınız şöhret, üç beş satırda bitebilir” şeklinde açıklamada bulundu.