19 Mart günü, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Kalyoncu, Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tanrıverdi ve projenin Müteahhiti Burhan Cingay,  Pazar esnafına bu konuda bilgilendirmede bulundular.

Hizmet A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tanrıverdi, konuşmasında “Kapalı Pazar yerinin çatısının değişmesi için geçtiğimiz  Aralık ayında ihaleye çıkıldı. Projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçebilmesi için çalışmalara başlama tarihi 20 Mart 2015 olarak belirlenmişti. Ve 90 gün içinde teslim edilmesi planlandı. Ve bu çalışmalar önümüzdeki Pazar günü başlayacak.” Dedi.

Tanrıverdi’den sonra söz alan proje Müteahhiti Burhan Cingay şu ifadelere yer verdi; “Normalde plana göre bizim bu işleme yarın yani 20 Mart günü başlamamız gerekiyordu. Ama biliyorsunuz Cumartesi Pazarı en büyük pazarımız. Dün esnaf kardeşlerimizle bir araya gelerek Pazar günü işe başlamaya karar verdik.

İnşallah Pazar günü çalışmalarımıza başlayacağız.

Bize verilen süre 90 gün. Ama daha önce de toplantıda belirtmiştik, inşallah hava muhalefeti olmazsa işin tamamını 60 gün içerisinde bitireceğiz.

Şöyle bir durum var. Biz çatı üzerinde çalışacağız. Bu nedenler iş süresi içerisinde esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarını kapatmaları gerekecek.  Yani bir yer güvenliği sorunumuz var.

Çatı üzerinde çeşitli malzemelerle çalışacağız. Çatıyı tamamen sökerek, daha güvenli, daha güzel bir hale getireceğiz.

Tabi biliyorsunuz çalışma yapacağımız alan çok büyük. Bu alanı parçalar halinde tamir edeceğiz. Çalışma yapacağımız alanı kısım kısım ayırdık. Çalışma yapacağımız alanlarda bulunan dükkânların 15 gün kapalı durması gerekecek. Ondan zaman sıkıntı çektik, inşallah bu sıkıntıların sonuna geldik, el birliği ile bu çatı sorununu halledeceğiz.

Biz esnaf arkadaşlardan kendi dükkân çatılarının üstünü temizlemelerini istiyoruz. Çünkü oralarda yılların birikimi var. Oralarda eski kâğıt, naylon poşet vs. bulunmakta. Herkesten rica etmekteyiz. Oraları temizleyin, önemli eşyalarınız var ise alın. Boşaltın. Yoksa biz yapmak zorunda kalacağız bu temizleme işini. Bu da sizler için sıkıntı olur.

El birliği ile inşallah bu çatı problemini halledeceğiz.”

Oda Başkanı Orhan Kalyoncu ise, bu proje için çalışan, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Haber-Foto: Eda Tan