Kahvaltılı toplantıya; Yalova AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muğlim Bağatar ve kendisine destek veren bayanlar konuk olurken, etkinliğin ev sahipliğini ise Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat, Genel Sekreter İbrahim Sevinçler ve Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Samancı yaptı.

        Toplantıya, Marmara Haber Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Yakup Akkaya, Yalovaspor Kulüp Başkanı Hakan Suiçmez ve Realist Gazetesi Yazıişleri Müdürü Haluk Mot katılım sağladı.

Bağatar kimdir?

     Kendisini tanıtan Yalova AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muğlim Bağatar, ‘‘1977 yılında Yalova’da doğdum. İlk, orta ve lise ögrenimimi Yalova’da tamamladım. Üniversite eğitimimi işletme alanında İstanbul’da gerçekleştirdim. 2006-2008 yılları arasında Yalova Spor Klubü Asbaşkanlığı görevini yerine getirdim. 2009 yılı yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi Ak Parti aday adaylığım bulunmaktadır. 2009-2013 yılları arasında 4 yıl Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevinde bulundum. Ak Parti İl Yönetim Kurulu ve daha sonra Ar Ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptım. İngilizce bilmekteyim. Evli ve iki kız çocuk babasıyım’’.

‘‘Organize Sanayi Bölgeleri’nin projeleri hayata geçirilmeli’’

   Yalova AK Parti’den neden milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıklayan Bağatar, ‘‘Ekonomik olarak, her ne kadar farklı sektörlerde faaliyet göstersekte, en kutsal şey, insanın milletine ve ülkesine faydalı olması için milletvekili olmasıdır. Allah nasip ederse, ilimize faydalı olmak istiyorum. Benim açımdan milletvekilliği çok önemlidir ve kutsaldır. İlimizde en büyük kayıp, iş imkanlarımızın yeterli olmaması. Belli bir eğitim seviyesine gelmiş, vatandaşlarımız iş imkanı bulamadığı için Yalova’dan göç ediyorlar. Öncelikle olarak şehrimizin ihtiyaçlarını bilmeliyiz. Biz sanayi, turizm ya da öğrenci kentimi olacağız, bunu bilmemiz lazım. İlimizde başlamış fakat daha faaliyete geçmemiş Organize Sanayi Bölgeleri projeleri var. Bunların bürokratik engellerini aşıp, önümüzdeki süreçte faaliyete geçirebilirsek, Yalova’nın iş imkanları artacağı kanısındayım’’.

‘‘Teşkilatlarımızla barışık, halkla iç içe bir milletvekili olmak istiyorum’’

 Milletvekillerinin insanlarla iç içe olması gerektiğine dikkat çeken Bağatar, ‘‘Milletvekili, Yalova’da elleri cebinde insanlarla rahatça sohbet edebilmeli. İkili ilişkileri çok iyi olmalı. Yalova’daki hizmetleri aksatmamalı. Gereken projelerin aksamaması konusunda, bürokratik sorunların çözümü konusunda aktif ve Yalova için gayret gösteren bir milletvekili olması gerekir. Benimde hedefim bu yönde. Öncelikle teşkilatlarımızla barışık, halkla iç içe bir milletvekili olmak istiyorum’’.

‘‘Sanayi bir ilin gelişmesi için kesinlikle olmazsa olmazıdır’’

   Yalova’da milletvekilliği seçildiğinde birlik ve beraberliği sağlayacağını ifade eden Bağatar, ‘‘Başarıya ulaşmanın iyi bir ekip çalışmasında geçtiğine inanırım. Teşkilattan gelen bir arkadaşınız olarak, teşkilatlarla uyum içinde çalışmayı hedefliyorum. Tek bir kişi olarak hedefe gitmektense, ekip olarak hedefe gitmeyi planlıyorum. Yalova’daki en önemli eksiklik ortak paydada buluşamamak. İlk olarak kentimizde birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Hepimizin ortak payda da buluşacağı projeleri tespit edip, hiçbir engele takılmadan hareket etmek istiyoruz. Yalova özelliği olan bir şehir. Özellikle turizm açısından, doğal zenginlikleri olan bir ilimiz. Sanayi bir ilin gelişmesi için kesinlikle olmazsa olmazıdır. Çevreye duyarlı Organize Sanayi Bölgeleri açılmalı ve Yalova’ya katkı sağlamalı’’.

    ‘’Milletvekilliği adaylığım başta partimize Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun’’

Bağatar, Yalova’nın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için milletvekilliğine aday adayı olduğunu belirterek “ Milletvekilliği adaylığım başta partimize Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel