Bakan Işık, Yalova Valisi Esengül Civelek’i, Yalova Üniversite rektörü Niyazi Eruslu’yu ve Yalova AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından Bakan Işık, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

       Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı temmuz ayı ihracat verilerine ilişkin soru hakkında şunları söyledi;

      ‘’Birincisi, Irak'a yapılan ihracatta yüzde 46'lık düşüş var. İhracat pazarımızda Irak ikinciydi, şu an 5'inci sıraya düştü. Bir de bu sene Ramazan Bayramı tatili temmuz ayına geldi. Geçen yıl ağustosta kutladığımız bayramı bu yıl temmuzda kutladık. 3 gün resmi ihracat olmayınca onun da etkisi oldu. Bölgemizde bu kadar sıkıntılı bir durum varken Türkiye'nin yine ihracatını koruyor olması da bir başarıdır’’. Dedi.

      10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklama yapan Işık, ‘’Siyasette de zaten bizim tecrübemiz, son güne, son dakikaya kadar bu konuda çalışmaya, gayret etmeye devam etmektir. 1 Ağustos itibarıyla tablo net gözüküyor. Sayın Başbakanımızın, cumhurbaşkanı adayımızın, birinci turda ipi çok rahatlıkla göğüsleyeceğini gösteriyor. Bu açıdan sıkıntı yok. Parti olarak çalışmamıza devam edeceğiz’’.

        Işık, ‘’19 defa IMF ile stand by anlaşması yapan bir ülke, artık IMF'ye borç verecek konuma geldi. 30 yıldır süren terörün artık bir çözüm süreciyle sonlandırılması ve ülkede barışın ve kardeşliğin her yönüyle tekrar tesis edilmesi noktasına geldi. Bu her alanda gerek özgürlükler alanında, gerek ekonomik alanda, gerekse dış politika alanında Türkiye'nin 12 yılda yaşadığı değişim inanın normal bir ülkede belki 30-40 yılda yaşanacak değişime eşdeğerdir’’.

Bakan Işık, Yalova’daki ziyaretlerinin ardından YTSO’nun, Termal Limak’ta düzenlediği yemekte, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, istişare toplantısı yaptı.

 

Haber: Gamze Yüksel