Cumhuriyet Caddesi esnafının büyük destek alan Saadet Partisi adayları Pazar gününü de yoğun bir şekilde geçirdiler. Akköy Şehitlerini Anma Programı’na Saadet Partisi Milletvekili Adayları Talip Bayburtlu, Mehmet Mete ve çok sayıda Saadet Partililerin yanı sıra Refah Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Tekdal’ın katılması da heyecan yarattı. Ahmet Tekdal ve Saadet Partisi Milletvekili Adayları şehitler için okunan mevlitin ardından  dua edip programdan ayrıldı. Saadet Partili adaylar daha sonra Yalova Ordulular Derneği’nin Çınarcık-Hasanbaba’da düzenlemiş olduğu pikniğe katıldılar. Ordulular Derneği Başkanı Ahmet Kesgin ve çok sayıda Orduluyla görüşen Saadet Partili adaylar Talip Bayburtlu ve Mehmet Mete Saadet Partisi’nin projelerinden bahsedip destek istedi. Projelerini sıralayan Milletvekili Adayı Talip Bayburtlu şöyle konuştu : ‘’Saadet iktidarında

Milletin vicdanına, sesine tercüman olunacak

Halkın her türlü öneri ve teklifi titizlikle dikkate alınacak

İşi ehline vereceğiz

Kardeşliği tesis edeceğiz

Örtülü ödeneği kaldıracağız

Türkiye vekilliği getireceğiz

Vatandaşlar da kanun teklifi verebilecek

Kalkınan Anadolu Projesi

Şehir stratejileri birimleri kurulacak

Havuz Tek hesabı getirilecek

Dış ticaret ajansları kurulacak

Tarım, stratejik sektör olarak kabul edilecek

Şeker fabrikaları özelleştirilecek

Esnafa çözüm ortağı olacağız

Ulaşımda milli teknoloji harekete geçirilecek

Türkiye'nin tamamı yaşanılır hale getirilecek

Rantçı ve yağmacı saldırılara son vereceğiz.’’dedi.

  Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Mete ise ‘’ Saadet Partisi ülkemizin bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak kabul edip aynı göğün altında aynı bayrağın gölgesinde huzur içinde aydınlık yarınlara yürümenin yoludur. İnsanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, bir çınar ağacının gölgesini altındakilerden esirgememesi gibi sevgimizi, hakkaniyetimizi hiç kimseden esirgemeden ülkemizi yönetime talibiz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki milletimiz bu büyük kucaklaşmadan, sevgiden ve kardeşlikten yana tavır koyacaktır. Saadet Partisi mazisi tertemiz kadrosu şuurlu, imanlı ve millet sevgisi dolu bir teşkilattır. Milletimizin huzuru ve saadeti için yeniden yola çıktık, yeniden kıyama durduk ve yeniden geliyoruz. İsrafa, yolsuzluğa ve yoksulluğa son vermek için, Ayasofya’dan İslam Birliği'ni ilan etmek için, Tuna Nehri’nde abdest alıp  Viyana önlerinde namaz kılmak için 7 Haziran’da tüm Orduluları ve tüm Yalovalıları Saadet’te birleşmeye, Saadet Partisi’ne oy vermeye davet ediyorum.’’dedi.

  Programda Saadet Partisi heyetinin alana gelmesi esnasında yapılan anonsta Saadet Partisi Gençlik Kolları'nda aktif olarak çalışan Ordu-Kumrulu bir Saadet Partilinin hemşerilerini selamlaması da renkli anlar yaşattı. Program sonunda Ordulularla görüşüp hatıra fotoğrafları çektiren Saadet heyeti piknik alanından ayrıldı.